Σωτήρης Τσιόδρας: Σε νεαρότερες ηλικίες τα κρούσματα κορονοϊού, ελπίδες από τα μονοκλωνικά αντισώματα και το εμβόλιο

Στα νεότερα δεδομένα για την πανδημία, για τις εξελίξεις στις θεραπείες και για τη χρήση της μάσκας μίλησε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

κορονοϊός αντισώματα εμβόλιο AlexSava

Σε μια έκτακτη ενημέρωση, ο λοιμωξιολόγος καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, αναφέρθηκε στις εξελίξεις για τον κορονοϊό, στις θεραπείες, στα υπό ανάπτυξη εμβόλια και στις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του ιού στην υγεία μας. Δες εδώ κάποια από τα βασικά σημεία της ενημέρωσης.

Ελπίδα για αποτελεσματικό εμβόλιο

Αναφερόμενος στα εμβόλια ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ακούστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος. «Κάποια από τα εμβόλια είναι στα τελευταία στάδια κλινικών δοκιμών που διεξάγονται για να δείξουν την αποτελεσματικότητά τους στην πρόληψη της νόσου. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχουμε σίγουρα εμβόλιο, αλλά για πρώτη φορά φτάσαμε τόσο γρήγορα σε αυτό το σημείο. Το εμβόλιο [όταν θα υπάρξει] πρέπει να είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Οι μεγάλες μελέτες ελπίζουμε πως θα μας δώσουν γρήγορα θετικά αποτελέσματα.

Ο νέος κορονοϊός δεν είναι μια απλή γρίπη - και αφορά και τους νέους

«Παλεύουμε και εξακολουθούμε να παλεύουμε με μια πρωτόγνωρη κατάσταση που φυσικά δεν είναι μια απλή γρίπη. Η συνεχής κυκλοφορία του ιού σε υψηλές θερμοκρασίες αποδεικνύει ότι δεν αρκούν για να μειώσουν τη μετάδοσή του. Οι επιδημίες που ζούμε στις μέρες μας αφορούν και νέους ανθρώπους που παρά την ηλικία τους μπορεί να νοσηλευτούν και να νοσήσουν σοβαρά. Πρέπει να κατανοήσουν και οι νέοι, παρά το γεγονός ότι σπανίως προσβάλλονται σοβαρά, ότι δεν γνωρίζουμε, ούτε κατανοούμε πλήρως το φάσμα των επιπτώσεων του ιού», προειδοποίησε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Στις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπλοκές στην καρδιά αναφέρθηκε επίσης ο Σωτήρης Τσιόδρας, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα. «Δεν είναι γνωστό το μακροπρόθεσμο τίμημα αυτής της ίωσης στην υγεία μας», τόνισε.

Δες εδώ ολόκληρη την ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα.

Διάβασε επίσης: Νέα έρευνα: Μπορεί να «κολλήσεις» κορονοϊό από κάποιον χωρίς συμπτώματα; Τι απαντούν οι ειδικοί

Διάβασε επίσης: Γιατί έχουμε τόσα κρούσματα κορονοϊού στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i