Giorgia Soleri: Η σύντροφος του Damiano David έδειξε τη φουσκωμένη της κοιλιά και μίλησε ανοιχτά για την ενδομητρίωση

Η Ιταλίδα ifluencer αναφέρθηκε στο γυναικολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει και την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε πριν από έναν χρόνο.

Giorgia Soleri - Damiano David Splash News / Ideal Image

Μπορεί το όνομά της να έχει γίνει γνωστό τοις πάσι, χάρη στη σχέση της με τον frontman των Maneskin, Damiano David, ωστόσο η Giorgia Soleri προσπαθεί να χρησιμοποιεί τη δημοσιότητα που έχει λάβει για καλό σκοπό, βοηθώντας κι άλλες γυναίκες που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με εκείνη. 

Αφού είχε εξομολογηθεί στο παρελθόν πως πάσχει από βουλβοδυνία, μία σπάνια πάθηση που επηρεάζει το το 15% των γυναικών παγκοσμίως, με συμπτώματα όπως οξύ πόνο, μούδιασμα και τσούξιμο στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, η Soleri αναφέρθηκε και σε ένα ακόμα γυναικολογικό θέμα που αντιμετωπίζει. 

Πριν από έναν χρόνο, η Ιταλίδα influencer είχε αποκαλύψει πως είχε υποβληθεί σε μία επέμβαση, ώστε να βελτιώσει τη συμπτωματολογία της ενδομητρίωσης. Σήμερα, η ίδια δείχνει την φουσκωμένη της κοιλιά, ως κάτι που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει, παρά την επιτυχημένη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Σύμφωνα με το Mayo Clinic, ως ενδομητρίωση ορίζεται μία επώδυνη πάθηση κατά την οποία ο ιστός που είναι παρόμοιος με εκείνον που φυσιολογικά επενδύει το εσωτερικό της μήτρας, το ενδομήτριο, αναπτύσσεται έξω από αυτή. Πρακτικά, η διαταραχή αυτή προκαλεί έντονο πόνο, κατά τη διάρκεια της περιόδου, ενώ ενδέχεται να παρουσιαστούν προβλήματα γονιμότητας. Ωστόσο, υπάρχει θεραπεία, όπως αναφέρει το άρθρο.

Η Soleri, λοιπόν, ανήρτησε μία φωτογραφία της, παρουσιάζοντας το πρήξιμό της, την ενδοβέλια, όπως την αποκάλεσε, ενθαρρύνοντας κι άλλες κοπέλες να μοιραστούν μαζί της τις δικές τους εμπειρίες.

 

Πιο αναλυτικά, η Ιταλίδα influencer έγραψε στη λεζάντα της: "Στη φωτογραφία εγώ και η ενδοβέλια μου (πρήξιμο που προκαλείται από ενδομητρίωση) θα ήθελα αυτή η ανάρτηση να γραφτεί από εσάς. Λαμβάνω εκατοντάδες μαρτυρίες για την ενδομητρίωση και τη δική μου εμπειρία με αυτή την ασθένεια. Κάποιες είναι θλιβερές, τρομακτικές αλλά άλλοι είναι αισιόδοξοι, λένε για βελτίωση και ύφεση συμπτωμάτων. Όταν έκανα χειρουργική επέμβαση, το μεγαλύτερο εργαλείο μου ήταν να έχω μεγάλη επίγνωση των πιθανών επιπτώσεων της χειρουργικής επέμβασης: ήξερα ότι θα μπορούσα να βελτιωθώ πολύ καθώς ήξερα ότι θα μπορούσα να ξυπνήσω ακριβώς όπως πριν, αν όχι σήμερα. αυτό με βοήθησε να έχω εμπιστοσύνη στη διαδικασία και το αποτέλεσμα της, αλλά ακόμα έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Ήμουν εξαιρετικά τυχερή, η επέμβαση οδήγησε σε σημαντική βελτίωση των συμπτωμάτων μου, αλλά αυτή είναι μόνο η εμπειρία μου και παρόλο που ισχύει, δεν είναι καθολική. Γι' αυτό θα ήθελα να ακούσω τις ιστορίες σας σήμερα και να τις αφήσω δημόσια: για όποιον τις χρειάζεται. Δύο μικρές λεπτομέρειες: όποιος σχολιάζει επιθετικά, βίαια, με γέλιο ή/και σαρκασμό με στόχο την ακύρωση των ιστοριών και των συναισθημάτων αυτού που αφηγείται, θα μπλοκάρεται αμέσως. ομοίως, θα διαγράψω (μέχρι τα όρια του δυνατού) οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, σκοπός αυτής της ανάρτησης είναι μόνο η κοινοποίηση και αυτό πρέπει να είναι πολύ ξεκάθαρο. τελευταία σημείωση: πρόκειται για προσωπικές εμπειρίες, ας θυμηθούμε ότι δεν έχουν καμία επιστημονική ή καθολική ισχύ".

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i