"Ήταν κάτι που συνέβη από επιθυμία αλλά όχι με τόση ευκολία": Η Μαίρη Συνατσάκη μιλάει για τις δυσκολίες στην αρχή της εγκυμοσύνης της

"Στα 33 μου κατάλαβα ότι δεν θα είναι ένας πάρα πολύ ομαλός δρόμος", εξομολογείται η Μαίρη Συνανατσάκη στην εκπομπή "Ελένη".

Μαίρη Συνατσάκη

Η αγαπημένη μας Μαίρη Συνατσάκη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή "Ελένη" κάνοντας την πρώτη τηλεοπτική της εμφάνιση ως εγκυμονούσα. Μεταξύ άλλων, μίλησε για τις δυσκολίες πριν αλλά και στην αρχή της εγκυμοσύνης της, αλλά και για τον προληπτικό έλεγχο γονιμότητας που πρέπει να γίνεται γενικότερα.

Για τις δυσκολίες στην αρχή της εγκυμοσύνης ανέφερε: "Μου την έδωσε λίγο τη γραμμή νομίζω. Γιατί ξεκίνησα και είχα αυτή τη δυσκολία που δεν την ήξερα, δηλαδή δεν είχα φίλες που είχαν δυσκολίες με εμετούς, με ανακατωσούρες με ζαλάδες... Σας έβλεπα, ήσουν εδώ με τη Λάουρα και εγώ δεν είχα κλείσει ακόμα τον τρίτο και έλεγα, γιατί δε το λέμε πιο συχνά ότι είμαστε πάρα πολύ περίεργα στην αρχή της εγκυμοσύνης; Ήμουνα πάρα πολύ περίεργα. Δηλαδή, μου έλεγε ο γυναικολόγος μου, που τον ρωτούσα διάφορα πράγματα, παιδί μου έγκυος είσαι, δεν είσαι άρρωστη. Του λέω, άνθρωπέ μου, 4 μήνες σχεδόν ήμουν άρρωστη με γαστρεντερίτιδα, δεν έχω καταλάβει. Οπότε λούφαξα με αυτό. Ήταν και κάτι που συνέβη από πολύ μεγάλη χαρά και επιθυμία αλλά όχι με τόση ευκολία, οπότε όλα αυτά σε κρατάνε λίγο μαζεμένο". 

Μια νεαρή γυναίκα, όπως εσύ, λες κάτι που δεν συνηθίζεται να το λέει κάποιος, ότι μας πήρε ένα άλφα διάστημα, δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό, ανέφερε η παρουσιάστρια, με τη Μαίρη Συνατσάκη να συνεχίζει, για τις δυσκολίες πριν την εγκυμοσύνη: "Ήμουν από τις γυναίκες που αυτόν προληπτικό έλεγχο υπογονιμότητας, ωραία θα ήταν να ήξερα και να τον είχα κάνει στα 25 μου. Με ενδιαφέρει λίγο αυτό το κομμάτι να το πω γιατί κι εγώ στα 33 μου κατάλαβα ότι δεν θα είναι ένας πάρα πολύ ομαλός δρόμος, όμως, θα πρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα, να βοηθήσουμε, να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Εννοώ να λύσουμε κάποια θέματα, που λύθηκαν με τον γιατρό και με νοιάζει αυτό το κομμάτι της ενημέρωσης. Γιατί όταν είσαι 25 δεν έχει στο μυαλό σου ούτε τα 35, ούτε τα 40 σου. Και έχεις δίκιο να μην το έχεις. Πώς πας και κάνεις εξετάσεις αίματος, δες και αυτό το κομμάτι αν είσαι γυναίκα. 

Έχω καταλάβει ότι στην εποχή που ζούμε είναι λίγο πιο συχνό, να υπάρχουν θεματάκια. Τα οποία βεβαίως επιλύονται και όλα μπορεί να πάνε μια χαρά. Αλλά κάτι παίζει. Είναι αυτά που τρώμε, είναι το στρες, είναι η εποχή, είναι το γεγονός ότι στην όψη οι άνθρωποι, νομίζω ότι δεν μεγαλώνουν με την ηλικία μας πια. Δηλαδή κι εγώ, αν μου πεις ότι τον έλεγχο θα έπρεπε από τα 30 σου να τον είχες κάνει, γιατί το σώμα ξέρει 30, άλλο που εσύ μπορεί να φαίνεσαι πιο μικρούλα, ξέρεις, δεν πήγαινε το μυαλό μου. Οπότε, στα πλαίσια της σεξουαλικής αγωγής, είναι ωραίο να έχουμε μια άνεση με αυτό, να μην έχουμε ταμπού και να το δούμε". 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i