Μαυρίκιος Μαυρικίου και Ιλάειρα Ζήση για το μωρό που έχασαν

Με ανάρτηση στο Instagram το ζευγάρι μοιράστηκε τη θλίψη και τις δύσκολες που πέρασε διαπιστώνοντας ότι σταμάτησε η καρδιά του εμβρύου που κυοφορούσε η Ιλάειρα.

Μαυρικίου και Ζήση instagram

Η αυτόματη διακοπή της κύησης, η αποβολή, ή η παλίνδρομος κύηση, όταν δηλαδή το έμβρυο σταματά να αναπτύσσεται μέσα στη μήτρα, είναι δυστυχώς συχνά κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Και παρότι είναι πολύ δύσκολες καταστάσεις και προκαλούν, όπως είναι λογικό, μεγάλη θλίψη στο ζευγάρι, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ένα τυχαίο περιστατικό, χωρίς ιατρικό υπόβαθρο, που σημαίνει ότι το ζευγάρι θα έχει μια επιτυχή κύηση στο μέλλον. 

Την δική τους εμπειρία μοιράστηκαν με τους ακολούθους τους στο Instagram ο Μαυρίκιος Μαυρικίου και η Ιλάειρα Ζήση, εξηγώντας τους λόγους που απείχαν τις τελευταίες ημέρες από τα social. Όπως μοιράστηκε το ζευγάρι, κατά την εξέταση ρουτίνας της 10ης εβδομάδας της κύησης διαπιστώθηκε ότι η καρδούλα του εμβρύου είχε σταματήσει και έχουν μπει σε διαδικασία αφαίρεσης του εμβρύου. 

Ο λόγος που το ζευγάρι μοιράζεται αυτή την προσωπική είδηση είναι για να δώσει κουράγιο και ελπίδα και σε άλλους υποψήφιους γονείς που έχουν περάσει ή περνούν παρόμοια περιπέτεια. 

Εμείς να τους ευχηθούμε δύναμη και να αποκτήσουν στο μέλλον όσα υγιή παιδιά επιθυμούν. 

Τι είναι η παλίνδρομη κύηση και σε τι διαφέρει από την αποβολή

Τα συμπτώματα της αποβολής: Τα συνηθισμένα της συμπτώματα είναι η αιμορραγία, ο πόνος χαμηλά στην περιοχή, οι κράμπες, αλλά και ο πόνος στη μέση. Παλίνδρομη ονομάζεται η κύηση που συνεχίζεται χωρίς όμως να εξελίσσεται φυσιολογικά. Στην παλίνδρομη κύηση ο αμνιακός σάκος μπορεί να είναι κενός (ανεμβρυονικός σάκκος- blighted ovum) ή το έμβρυο να μην καταφέρει να ζήσει μετά τις πρώτες 20 εβδομάδες της κύησης.

Τα συμπτώματα της παλίνδρομης: Η γυναίκα μπορεί να μην αντιληφθεί την επιπλοκή, καθώς δεν εκδηλώνονται τα τυπικά συμπτώματα αποβολής, όπως κολπική αιμορραγία και πόνος στην κοιλιακή χώρα. Σε πολλές περιπτώσεις η κατάσταση αυτή γίνεται αντιληπτή κατά το υπερηχογράφημα όπου δεν εντοπίζεται καρδιακός παλμός στο έμβρυο.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i