9 ανησυχίες που έχουν οι περισσότερες γυναίκες πριν την πρώτη εγκυμοσύνη

εγκυμοσυνη

Αν κρυφακούσεις μια κουβέντα μεταξύ νέων μαμάδων για το πώς ένιωσαν την πρώτη φορά που έμαθαν ότι περιμένουν μωράκι, θα καταλάβεις αμέσως ότι είτε πρόκειται για μια εγκυμοσύνη που περίμεναν εδώ και καιρό είτε πρόκειται για μια εγκυμοσύνη που δεν είχαν προγραμματίσει, τα συναισθήματα που τις κατακλύζουν είναι σχεδόν παρόμοια.

Κάθε μέλλουσα μαμά έχει τις ίδιες αγωνίες- κάθε μία φυσικά ανάλογα με την κατάστασή της, την υγεία της, την προσωπική της κατάσταση- και τις ίδιες φοβίες. Άλλωστε, η μητρότητα ξεκινά με την εγκυμοσύνη, το ίδιο και τα άγχη, οι ενοχές και οι ανησυχίες που έχουμε όλες οι μαμάδες.

Οι μέλλουσες μαμάδες προσπαθούν να έχουν μια θετική οπτική για όλες τις αλλαγές που βιώνουν, όμως οι περισσότερες γυναίκες που -είτε ήδη διανύουν την πρώτη τους εγκυμοσύνη είτε σκέφτονται να αποκτήσουν ένα μωράκι- δηλώνουν ότι έχουν τις εξής 9 ανησυχίες:

Φοβούνται τα "συμπτώματα” της εγκυμοσύνης

Κόπωση, πρωινή ναυτία, αδιαθεσία είναι αυτά που ταλαιπωρούν αρκετές γυναίκες το πρώτο κυρίως τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Πολλές γυναίκες αγχώνονται για το πώς θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην καθημερινότητά τους εάν έχουν έντονη ‘πρωινή ναυτία’ που σε κάποιες γυναίκες μπορεί να κρατά και όλη μέρα, αλλά και στις αλλαγές που μπορεί να προκαλέσει στις διατροφικές τους συνήθειες η εγκυμοσύνη.

Η αυπνία

Η πιο συχνή συμβουλή που δίνουν οι μαμάδες στις εγκυμονούσες φίλες τους είναι "κοιμήσου τώρα που μπορείς” γιατί γνωρίζουν καλά ότι για τα επόμενα 1-2-3 και βάλε χρόνια ο ύπνος θα είναι πολυτέλεια. Υπάρχουν, όμως, και γυναίκες που έχουν μεγάλη δυσκολία να κοιμηθούν σωστά και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Πολλές δυσκολεύονται να βρουν την κατάλληλη στάση σώματος εξαιτίας της φουσκωμένης κοιλιάς, άλλες ταλαιπωρούνται από καούρες αμέσως μόλις ξαπλώσουν κι άλλες πρέπει να σηκώνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας για πολλές επισκέψεις στην τουαλέτα! Σε κάποιες γυναίκες, οι αλλαγές στις ορμόνες, αλλά και το άγχος μπορεί επίσης να δημιουργήσουν αυπνία.

Δείτε περισσότερα στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i