Η εφαρμογή που διαβάζει για σένα τις ετικέτες τροφίμων

Η ετικέτα μιας συσκευασίας αναγράφει όλα τα συστατικά που περιέχει το προϊόν. Αυτό όμως δε σημαίνει πως μπορείς να κρίνεις πόσο ασφαλές είναι τόσο για σένα όσο και για το παιδί σου.

παιδί, διατροφή

Έχεις ποτέ αναρωτηθεί τι πραγματικά περιέχει το φαγητό σου και κυρίως το φαγητό ή ο χυμός του παιδιού σου; Γνωρίζεις τι είναι τα θειώδη άλατα, το EDTA, το κιτρικό οξύ, η σουκραλόζη, σε αυτόν τον τεράστιο κατάλογο συστατικών που περιέχουν τα συσκευασμένα τρόφιμα που αγοράζεις και που το παιδί σου ζητά τόσο επιτακτικά σε κάθε επίσκεψη που κάνετε μαζί στο σούπερ μάρκετ;

Με την εφαρμογή Be Food Smart και την πραγματικά τεράστια βάση δεδομένων που διαθέτει τώρα είναι εύκολο να κατανοήσεις όλες τις πληροφορίες που αφορούν στα συσκευασμένα προϊόντα  που αγοράζεις.

Η εφαρμογή που διαβάζει για σένα τις ετικέτες τροφίμων - εικόνα 1

Πως δουλεύει η εφαρμογή

Αρχικά ρίξε μια ματιά στην ετικέτα του συσκευασμένου τροφίμου ή ροφήματος που θέλεις να αγοράσεις. Αναγνωρίζεις τα συστατικά; Επειδή μάλλον όχι, πληκτρολόγησε το όνομα του συστατικού στο πλαίσιο αναζήτησης στην εν λόγω πλατφόρμα. Η εφαρμογή θα σε ενημερώσει άμεσα με απλές και κατανοητές πληροφορίες σχετικά με τα εκατοντάδες πρόσθετα τροφίμων, τα χημικά προϊόντα, τις χρωστικές, τις γλυκαντικές ουσίες και τα συντηρητικά.

Για κάθε συστατικό, στο πλαίσιο της αναζήτησής θα εμφανιστούν εναλλακτικά ονόματα, κοινές χρήσεις, μια απλή γενική περιγραφή, επιπλέον ενδιαφέρουσες πληροφορίες, τα τρόφιμα που συχνά περιέχουν αυτό το συστατικό, πιθανές επιπτώσεις στην υγεία, τυχόν αλλεργίες που προκαλεί ακόμη και συνδέσμους με σχετικά άρθρα / μελέτες.

Δυστυχώς, η εφαρμογή προς το παρόν είναι μόνο στην αγγλική γλώσσα.

Extra Tip: Η εφαρμογή περιέχει αλφαβητικά έναν τεράστιο κατάλογο συστατικών. Έτσι,το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να πας στο αρχικό γράμμα που σε ενδιαφέρει ώστε να μην χρειαστεί να πληκτρολογήσεις τις ακατανόητες αυτές λέξεις!
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i