Κόλλησες; Η μητρότητα είναι μεταδοτική - και τέσσερις ακόμα έρευνες για τις μαμάδες

Η μητρότητα είναι μεταδοτική; Κι όμως ισχύει. Και όχι μόνο αυτό αλλά τα παιδιά μπορούν να σε χαλαρώσουν! Ιδού οι έρευνες για νέες μαμάδες.

μαμά παιδί γιος evgenyatamanenko

Οι νέες μαμάδες ασκούν σημαντική επίδραση στις συναδέλφους τους, βρήκε έρευνα σε περισσότερες από 30.000 εργαζόμενες στη Γερμανία. Πώς;

Η μητρότητα είναι μεταδοτική!

Το ποσοστό των γυναικών που σχεδίαζαν να αποκτήσουν το πρώτο τους μωρό διπλασιάστηκε μέσα σε ένα χρόνο από τη στιγμή που γέννησε μια συνάδελφός τους, αναφέρουν ερευνητές στο Advances in Life Course Research. Η επίδραση ήταν ιδιαίτερα εμφανής στις γυναίκες που ήταν πιο κοντά ηλικιακά με τη νέα μαμά, υποδεικνύοντας πως οι νέες μαμάδες αποτελούν παράδειγμα για τις συνομήλικές τους.

Τα παιδιά σε χαλαρώνουν; Κι όμως, ισχύει!

Ναι, καλά διάβασες. Μπορεί μερικές φορές να μας τρελαίνουν, γενικά όμως, τα παιδιά στην πραγματικότητα καταπολεμούν το άγχος, λένε ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα. Αυτό γιατί τα παιδιά μας εμπλέκουν σε δραστηριότητες που οδηγούν σε συναντήσεις και κοινωνικοποίηση με άλλους ενήλικες, εξηγεί ο Chris Herbst, Ph.D., συγγραφέας της μελέτης. «Οι κοινωνικές συνδέσεις αυξάνουν την αίσθηση σκοπού στους ανθρώπους, που με τη σειρά της οδηγεί σε λιγότερο άγχος και περισσότερη ευτυχία», λέει.

Διάβασε επίσης: Όσα δεν ήξερες για σένα προτού να γίνεις μαμά

Διάβασε επίσης: «Πώς έγινα μαμά μετά από διάγνωση λευχαιμίας» – Μια αληθινή ιστορία

75%

Τόσες περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν το ίδιο πρόβλημα και αργότερα στη ζωή τους, έχουν οι γυναίκες που είχαν υψηλή αρτηριακή πίεση κατά την εγκυμοσύνη. Σύμφωνα με τους ερευνητές η πίεση κατά την εγκυμοσύνη σηματοδοτεί κάποιο προϋπάρχον οικογενειακό ιστορικό, με αποτέλεσμα και τα αδέλφια αυτών των γυναικών να έχουν υψηλό κίνδυνο αρτηριακής πίεσης.

Πηγή: Journal of the American Society of Nephrology

The Mamagers Update 

5+1 επιστημονικά δεδομένα για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τον Μάη

10 οφέλη του θηλασμού για την υγεία του μωρού – και όχι μόνο

29%

λιγότερες πιθανότητες να πάρουν υπερβολικό βάρος στην εγκυμοσύνη έχουν οι γυναίκες που ασκούνται τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα.

Πηγή: Women's Health Issues Journal

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i