Ο έμμηνος κύκλος 28 ημερών μιας γυναίκας σε 2 λεπτά. Να τι νιώθεις κάθε μέρα

Τι συμβαίνει στο σώμα και στη διάθεσή σου τις 28 ημέρες που διαρκεί ο έμμηνος κύκλος; Ιδού το βίντεο που εξηγεί τα πάντα μέρα με τη μέρα.

03.07.2017

εχεις διαβασει

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όσο διαρκεί ο έμμηνος κύκλος; Φυσικά, κάποια φαινόμενα μπορεί να διαρκούν περισσότερο ή λιγότερα, ανάλογα με το πόσες μέρες διαρκεί ο κύκλος σου. Οι 28 ημέρες είναι απλά ο μέσος όρος και κάποιες γυναίκες έχουν κύκλο 26 ημέρων ενώ άλλες 32 ημερών.

Ημέρα 1-2: Ο κύκλος ξεκινά, τα οιστρογόνα είναι χαμηλά, νιώθεις κούραση. Κράμπες στην κοιλιά, τώρα πρέπει να κάνεις χαλαρή γυμναστική για να ξεπεράσεις τα συμπτώματα.

Ημέρα 3-5: Η περίοδος τελείωσε, η ενέργειά σου επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα,  τα οιστρογόνα αυξάνονται, νιώθεις γεμάτη και έτοιμη να κατακτήσεις τον κόσμο.

Ημέρα 6-9: Τα οιστρογόνα συνεχίζουν να είναι υψηλά, το πρόσωπό σου δείχνει συμμετρικό, η επιδερμίδα σου λάμπει,η τεστοστερόνη αυξάνεται κι εσύ τα βγάζεις πέρα με τη δουλειά και τις υποχρεώσεις μια χαρά.

Ημέρα 10-13: Τα οιστρογόνα είναι στο απόγειό τους, νιώθεις πιο σέξι και γόνιμη, οι οργασμοί είναι πιο έντονοι, κι εσύ είσαι πιο αισιόδοξη και κοινωνική.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι 20 βασικές γυναικείες ορμόνες! Πώς σε επηρεάζουν και πώς μπορείς να τις επηρεάσεις εσύ;

Ημέρα 14: Ωορρηξία

Η ωοθήκη απελευθερώνει το ωάριο που δεν έχει γονιμοποιηθεί και οι ορμόνες πέφτουν απότομα.

Ημέρα 15- 18: Νιώθεις κουρασμένη, απαισιόδοξη, τα συναισθήματά σου αλλάζουν

Ημέρα 19 -22: Tα οιστρογόνα πέφτουν, η προγεστερόνη και τεστόστερόνη έχουν διακυμάνσεις, το δέρμα σου είναι λιπαρό και η επιδερμίδα σου ευαίσθητη. Φρόντισε να τρέφεσαι υγιεινά.

Ημέρα 23- 25: Η αύξηση της προγεστερόνης προκαλεί φούσκωμα και η λίμπιντό σου είναι πεσμένη. Δεν θέλεις να κάνεις τίποτα, είσαι πεσμένη.

Ημέρα 26-28: Καταπολέμησε τα αρνητικά συναισθήματα και το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο με γυμναστική.

 

Editor's Picks

Περισσότερα από Υγεία

#shapegreece