Ποιο είναι το σωστό χέρι να κρατάς το μωρό;

Τι συμβαίνει όταν αγκαλιάζεις το μωρό σου με το δεξί ή το αριστερό χέρι και πώς το γέλιο μπορεί να αποτρέψει τις αλλεργίες.

Κράτα το μωρό σου με το αριστερό χέρι!

Η πλειονότητα των μητέρων, είτε είναι δεξιόχειρες είτε αριστερόχειρες, κρατούν το μωρό τους στην αριστερή πλευρά, πιθανόν επειδή η χρήση του αριστερού αφτιού και ματιού τις διευκολύνει νευρολογικά να παρακολουθούν τα συναισθήματα του παιδιού, όπως υποστηρίζουν επιστήμονες.

Επίσης, σύμφωνα με μια μελέτη σε 79 μητέρες, αυτές που αγκαλιάζαν το μωρό τους με το δεξί χέρι ήταν πιο πιθανό να παρουσίασουν σημάδια στρες. Παλαιότερες μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που ήταν αγχωμένες κατά την εγκυμοσύνη ή που απέκτησαν πρόωρο ή ασθενές μωρό κρατούσαν συχνότερα το μωρό στη δεξιά πλευρά.

Μια άλλη μελέτη ανακάλυψε ότι όταν οι μητέρες είχαν το μωρό στη δεξιά πλευρά είχαν την τάση να τους μιλούν με πιο ψιλή φωνή –μια ένδειξη στρες–, ενώ η φωνή εκείνων που τα κρατούσαν στην αριστερή πλευρά ήταν πιο χαμηλή και καθησυχαστική. Οι ερευνητές σημειώνουν ότι η πνευματική ή συναισθηματική κατάσταση της μητέρας ενδέχεται να έχει τεράστιο αντίκτυπο στο μωρό.

Plus: Γέλα, κάνει καλό στο μωρό σου...

Το γέλιο φάρμακο για τις αλλεργίες

Οι μητέρες που γελούν έντονα πριν θηλάσουν μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση των δερματικών αλλεργιών του μωρού τους. Σε μελέτη που διεξήχθη σε πανεπιστήμιο της Ιαπωνίας, μητέρες που θήλαζαν βρέφη τα οποία υπέφεραν από έκζεμα και αλλεργίες καλούνταν να παρακολουθήσουν είτε μια κωμωδία είτε μια βαρετή εκπομπή για τον καιρό.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το μητρικό γάλα της ομάδας που γελούσε είχε υψηλότερα επίπεδα μελατονίνης, μιας ορμόνης που σχετίζεται με τη χαλάρωση, που συνήθως είναι χαμηλή σε όσους υποφέρουν από έκζεμα. Μετά το θηλασμό, τα μωρά αυτών των γυναικών είχαν ηπιότερα συμπτώματα αλλεργιών από τα συνηθισμένα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i