Τα νέα κρούσματα και οι οδηγίες του Σωτήρη Τσιόδρα για να φροντίσουμε με ασφάλεια κάποιον με συμπτώματα κορονοϊού στο σπίτι

Συνολικά 821 τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με 78 νέα κρούσματα και 22 νεκρούς.

corona-virus-map-and-vial-with-corona-virus-covid19-picture-id1212563715 Bill Oxford

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας και πρακτικές συμβουλές για το πώς θα φροντίσουμε με ασφάλεια έναν δικό μας άνθρωπο που παρουσιάζει συμπτώματα, ήταν τα βασικά στοιχεία από την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Ο λοιμωξιολόγος καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως κατεγράφησαν 78 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας το σύνολο των προσβληθέντων στους 821, ενώ οι νεκροί είναι πλέον 22.

Δεν καταγράφεται μεγάλη εκθετική αύξηση

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, ότι δεν καταγράφεται μεγάλη εκθετική αύξηση στη χώρα μας. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ επανέλαβε ωστόσο ότι ο ιός δεν σέβεται καμία ηλικία και μπορεί να υπάρχουν σοβαρά κρούσματα σε νέους ανθρώπους.

Επίσης, προέτρεψε όσους ασθενείς μένουν στο σπίτι τους, να έχουν συνεχή επικοινωνία με τον γιατρό τους, ενώ τόνισε ότι αυτοί δεν πρέπει να δέχονται επισκέψεις.

Ο κ. Τσιόδρας πρόσθεσε επίσης ότι οι ασθενείς που βρίσκονται κατ’ οίκον, καλό είναι να μένουν σε ξεχωριστό δωμάτιο, όπου θα υπάρχει καλός αερισμός, ενώ πρότεινε το άτομο που τους φροντίζει να κάνει χρήση μάσκας, επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως άτομα που μένουν στο ίδιο σπίτι μπορεί να μολύνουν ο ένας τον άλλο.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η παραμονή σε περιορισμό για 14 ημέρες θα μειώσει την εξάπλωση της νόσου.

Δες εδώ αναλυτικά τις οδηγίες που έδωσε ο καθηγητής για να φροντίσουμε με ασφάλεια έναν άνθρωπο που παρουσιάζει συμπτώματα κορονοϊού.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i