Τι ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ για την επαπειλούμενη επιμόλυνση τροφίμων με υδροχλωρικό οξύ

Με ανακοίνωση καλεί τους καταναλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να μην προμηθευτούν συγκεκριμένα προϊόντα για προληπτικούς λόγους.

shutterstock_748741621 By Stokkete

Μετά από ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου που αναφέρει ότι δηλητηριάστηκαν προϊόντα, υπήρξε άμεσα παρέμβαση της αστυνομίας, η οποία ερευνά το ζήτημα μέσω προανάκρισης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

Σχετική ενημέρωση είχε και ο Ε.Φ.Ε.Τ, ο οποίος καλεί τους καταναλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, να μην αγοράσουν συγκεκριμένα προϊόντα από μεγάλες αλυσίδες σουπερ μάρκετ κατά το διάστημα 20 έως 25 Δεκεμβρίου 2017.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, μετά από σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για επαπειλούμενη επιμόλυνση τροφίμων, καλεί τους καταναλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για προληπτικούς λόγους, να μην προμηθευτούν συγκεκριμένα προϊόντα.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του επισημαίνεται, τι οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να προμηθευτούν τα παρακάτω προϊόντα, ανεξαρτήτως παρτίδας, για το χρονικό διάστημα, από 20 έως 25 Δεκεμβρίου 2017:

  • Μεμονωμένες συσκευασίες «COCA-COLA» σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου.
  • Μεμονωμένες συσκευασίες «COCA-COLA LIGHT» σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου.
  • Συσκευασίες «Παριζάκι Υφαντής» των 500γρ. και των 350γρ.
  • Φρέσκο Γάλα Πλήρες «ΔΕΛΤΑ» του 1 λίτρου σε χάρτινη συσκευασία μπλε χρώματος.

Παράλληλα, ο ΕΦΕΤ καλεί τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίες διαθέτουν στον τελικό καταναλωτή τα ανωτέρω προϊόντα, να τα απομακρύνουν άμεσα από τον χώρο πώλησης.

Επίσης, σημειώνεται ότι οι εταιρείες οι οποίες διακινούν στην ελληνική αγορά τα εν λόγω προϊόντα, έχουν αρχίσει την προληπτική απομάκρυνσή τους, συνεργάζονται δε εποικοδομητικά με την Ελληνική Αστυνομία και τον ΕΦΕΤ, συμβάλλοντας έτσι και αυτές στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του θέματος.

Ο ΕΦΕΤ, που σε κάθε περίπτωση έχει ήδη ξεκινήσει τους σχετικούς ελέγχους στις στοχοποιημένες αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, διαβεβαιώνει τους Έλληνες καταναλωτές ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προστατευθεί η υγεία τους από τέτοια συμβάντα.

Αυτή είναι η Τρίτη χρονιά που παρουσιάζεται επαπειλούμενη επιμόλυνση τροφίμν από αντιεξουσιαστές που ονομάζουν το σχέδιό τους «Πράσινη Νέμεσις Πράξη 3» .

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση έχουν δηλητηριάσει προϊόντα με υδροχλωρικό οξύ και πρόκειται να ξεκινήσουν να τα επανατοποθετούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ από αύριο, 20 Δεκεμβρίου έως και την Παραμονή των Χριστουγέννων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i