Το πρώτο φεστιβάλ ατόμων με αναπηρία στο Μαρούσι

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα , διοργανώνεται στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo διοργανώνεται το «ALTER WEEKEND», το 1ο Φεστιβάλ Ατόμων με Αναπηρία.

διαφορετικότητα αναπηρία marchmeena29

Το 1ο Φεστιβάλ ατόμων με αναπηρία διοργανώνεται στο Μαρούσι, στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo, από τις 10 έως τις 12 Μαΐου.

Άτομα με αναπηρία, συνοδοί , γονείς με παιδιά που αντιμετωπίζουν κινητικά και όχι μόνο προβλήματα, μπορούν να βρουν εκεί συγκεντρωμένα για πρώτη φορά, είδη που θα κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη, θα μπορούν να τα επεξεργαστούν, να ενημερωθούν από τους ειδικούς, να τα δοκιμάσουν και κυρίως να γνωριστούν με τους διοργανωτές και τους ειδικούς που θα συμμετάσχουν ώστε να ακουστούν οι ανάγκες τους.

Μεγάλες εταιρίες του χώρου των ειδών αποκαταστάσεις , αλλά και ειδικά πολυαισθητηριακά δωμάτια για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού θα βρίσκονται εκεί , για να ακούσουν τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων.

Στο πλαίσιο αυτής της διοργάνωσης – έκθεσης , θα υπάρξουν ομιλίες και ημερίδες, ελεύθερες στο κοινό, από ειδικούς θεραπευτές από Ελλάδα και εξωτερικό για να ενημερώσουν και να τιμήσουν το μεγάλο γεγονός στην Αθήνα.

Πρόγραμμα ομιλιών

Α Ημερίδα

Παρασκευή 10/5/19 5:00μμ- 6:00μμ

Ενδεδειγμένη στάση σώματος κατά το κάθισμα – Η σημασία της σωστής επιλογής ειδικού καθίσματος

Τι είναι ο έλεγχος της στάσης σώματος. Πώς η αναπνοή και ο έλεγχος της στάσης σώματος αλληλοσυνδέονται (θεωρία Mary Massery). Τεστ ελέγχου στάσης σώματος (SATCO) και χρήση των αποτελεσμάτων για το «χτίσιμο» και την επιλογή ενός κατάλληλου ειδικού καθίσματος για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Hanne Andersen, φυσικοθεραπεύτρια με ειδίκευση στην εγκεφαλική παράλυση

Β Ημερίδα

Παρασκευή 10/5/19 6:30μμ- 7:30μμ

Ενδεδειγμένη στάση σώματος κατά την όρθια θέση – Η σημασία της σωστής επιλογής ορθοστάτη

Πότε και γιατί είναι απαραίτητη η ορθοστάτηση για ένα παιδί με ειδικές ανάγκες. Πώς πραγματοποιείται η ορθοστάτηση και ποια είναι τα βασικά κριτήρια για την επιλογή του κατάλληλου ορθοστάτη.

Hanne Andersen, φυσικοθεραπεύτρια με ειδίκευση στην εγκεφαλική παράλυση

Γ Ημερίδα

Σαββατο 11/5/19 5:00 μμ- 6:00μμ & 6:30μμ- 7:30μμ

«Τι είναι το Snoezelen, η χρήση του και η σημασία της θεραπευτικής σχέσης»

Το Snoezelen είναι ένα πολυαισθητηριακό περιβάλλον που στόχο έχει να διεγείρει ή να καταστείλει τις βασικές αισθήσεις χρησιμοποιώντας χρώματα, μουσική, μυρωδιές, εικόνες και διάφορα αντικείμενα αφής.

Η μέθοδος Snoezelen απευθύνεται σε ποικίλες παθήσεις όπως: Νοητική Υστέρηση, Διαταραχές Μάθησης, Κρανιοεγκεφαλικές Κακώσεις, Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια, χρόνιοι πόνοι, Αγχώδεις Διαταραχές, Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (αυτισμός, διάφορα σύνδρομα), Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητα, Άνοια – Alzheimer κ.α.

Αραμπατζή Σοφία, ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια μεθόδου Snoezelen

Δ Ημερίδα

Κυριακή 12/5/19 11:30πμ- 12:30μμ

«Κοστούμι Mollii – Καινοτομία στην νευρολογική αποκατάσταση ατόμων με σπαστικότητα και άλλες κινητικές δυσλειτουργίες»

Το κουστούμι Mollii είναι κατάλληλο για άτομα με σπαστικότητα και αυξημένο ή μειωμένο μυϊκό τόνο. Το Mollii προλαμβάνει και αντιμετωπίζει πολλές και διαφορετικές μορφές μυϊκής βράχυνσης και ακαμψίας. Το συγκεκριμένο βοήθημα, βοηθά τον χρήστη να ανακτήσει τον έλεγχο του μυϊκού τόνου του σώματός του.

Είναι κατάλληλο για άτομα με σπαστικότητα και άλλες μορφές κινητικής δυσλειτουργίας, συνεπεία εγκεφαλικής παράλυσης, εγκεφαλικού, σκλήρυνσης κατά πλάκας, Πάρκινσον, εγκεφαλικής βλάβης, τραυματισμού σπονδυλικής στήλης ή άλλους νευρολογικούς τραυματισμούς. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση των χρόνιων πόνων.

Πρωτονοταρίου Μαρία, φυσικοθεραπεύτρια, Msc, PhD Στη παρουσίαση θα συμμετέχει και η κυρία Τούμπα Χριστίνα, κοινωνιολόγος – Καθηγήτρια ειδικής αγωγής και χρήστης του κοστουμιού Mollii, παραθέτοντας την προσωπική της εμπειρία

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i