Το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Αθήνα - 3 συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε πως βρέθηκε θετικό δείγμα και έχουμε το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Αθήνα.

κοροναϊός ozgurdonmaz

Μαζί με την ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας για το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Αθήνα (το τρίτο συνολικά κρούσμα κοροναϊού μέχρι στιγμής) ανακοινώθηκε πως ακυρώνονται όλες οι αποκριάτικες γιορτές στη χώρα μας.

Το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Αθήνα

Ουσιαστικά, ήταν αναμενόμενο πως θα συμβεί και στατιστικά θα ακούσουμε για ακόμη περισσότερα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες ημέρες. Να πανικοβληθούμε; Προφανώς και όχι.

Πάνω από το 80% δεν έχει σοβαρά συμπτώματα

Αυτή είναι μια πληροφορία που επαναλαμβάνουν αυτές τις μέρες όλοι οι λοιμωξιολόγοι και αυτή είναι που πρέπει να συγκρατήσουμε στο μυαλό μας. Από την άλλη πλευρά, είναι σημαντικό να τηρούμε τα μέτρα προστασίας για να μην κολλήσουμε τον κοροναϊό.

Οδηγίες από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για την προστασία από τον κοροναϊό

1ο Πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα καθώς και αποφυγή επαφής με τα χέρια της μύτης μας, του στόματος μας και των ματιών μας.

2ο Κάλυψη του στόματος και της μύτης όταν βήχουμε με ένα χαρτομάντηλο ή τον αγκώνα μας. Μετά απόρριψη του χαρτομάντηλου σε κλειστό κάδο και πλύσιμο των χεριών.

3ο Αποφυγή στενών επαφών ιδιαίτερα όταν έχουμε εμείς ή οι άλλοι πυρετό, βήχα, καταρροή κλπ.

4ο Με αυτά τα συμπτώματα άμεση τηλεφωνική επικοινωνία με το γιατρό μας και παραμονή στο σπίτι ακολουθώντας τις οδηγίες του.

5ο Με αυτά τα συμπτώματα αποφυγή μετακίνησης και ταξιδιού με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

6ο Πλύσιμο χεριών πριν και μετά από κάθε δραστηριότητα μας που συνδυάζεται με διατροφή (μαγείρεμα – σερβίρισμα φαγητού), φροντίδα ή νοσηλεία ασθενών και εξαρτημένων ατόμων (παιδιά – ηλικιωμένοι).

7ο Ακολουθούμε τις ενημερωτικές ειδήσεις και τις οδηγίες μόνο των υπεύθυνων επιστημόνων υγείας.

Διάβασε επίσης: Πώς μεταδίδεται ο κοροναϊός; Μπορεί να μεταδοθεί και από κάποιον ΧΩΡΙΣ συμπτώματα

Διάβασε επίσης: Τι να γνωρίζουμε αν έρθει ο νέος κοροναϊός στην Ελλάδα: Πόσο επικίνδυνος είναι, η μετάδοση, τα συμπτώματα, τα μέτρα προστασίας

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i