Υγιές αναπνευστικό: Οι 5 top συμβουλές από την παθολόγο

Η καλή υγεία είναι πρώτα πρώτα θέμα πρόληψης!

γυναίκα υγεία κρεβάτι πρωινό istock

Από την Αναστασία Μαργούτα - Ασκητή, παθολόγο 

Καθώς η εποχή που διανύουμε είναι δύσκολη, οι ιώσεις είναι πολλές και φέτος με τις εξελίξεις στην πανδημία έχουν γίνει πολύ επιθετικές είναι βασικό να ξέρουμε και να προφυλάσσουμε τον οργανισμό μας από αυτές.

5 απλές και αποτελεσματικές συμβουλές καλής υγείας

1. Βασική είναι η καλή και σωστή υγιεινή των χεριών. Τακτικό πλύσιμο και καλό σκούπισμα ή χρήση αντισηπτικού διαλύματος με 70% περιεκτικότητα σε οινόπνευμα είναι οι χρυσοί κανόνες.

2. Κρατάμε την μύτη μας καθαρή. Τακτικές ρινικές πλύσεις με ορό βοηθάνε σε αυτό. Προσέχουμε να μην βάζουμε βρώμικα χέρια στην μύτη ή στο στόμα μας γιατί αυτό αποτελεί πύλη εισόδου ιών και μικροβίων στον οργανισμό μας.

3. Καλός ύπνος διαρκείας τουλάχιστον 6-7 συνεχόμενων ωρών είναι το κλειδί για να ξεκουράζεται ο οργανισμός και για να είναι έτοιμος για την επόμενη δύσκολη ημέρα. Επίσης ο καλός ύπνος βοηθά στον να είναι το ανοσοποιητικό σύστημα σε ετοιμότητα.

4. Σωστή διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά εποχής.

5. Ενίσχυση του αμυντικού μηχανισμού μας με ένα πρόγραμμα γυμναστικής που ταιριάζει στον καθένα καθώς και με βιταμίνη C και D, σεληνίου και ψευδαργύρου για ισχυρή άμυνα!

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i