Δείξε μου το σπίτι σου για να σου πω πόσο υγιής είσαι

Τι λέει το σπίτι σου για σένα; Μήπως πρέπει να κάνεις κάποιες σημαντικές αλλαγές;

σπίτι iStock

Συνήθως οι εξετάσεις που πραγματοποιούμε (οι περισσότεροι από εμάς) μία φορά τον χρόνο δείχνουν το πόσο καλά στην υγεία μας είμαστε και αν χρειάζεται να κάνουμε κάποια αλλαγή, ανάλογα με τα αποτελέσματα των τιμών. Ωστόσο, ήξερες πως το ίδιο σου το σπίτι μπορεί να πει πολλά για το αν είσαι σωματικά και ψυχικά υγιής. 

Στον πάγκο της κουζίνας

Όταν θα μπούμε στην κουζίνα σου, τι θα δούμε στο μπωλ με τα σνακ; Πατατάκια, σοκολάτες και μπισκότα ή φρούτα και λαχανικά; Είναι σημαντικό η υγεία μας να ξεκινά από τις συνήθειές μας, γι' αυτό μήπως να αλλάξεις κι εσύ το "ντεκόρ" της κουζίνας;

Καθαρός αέρας

Εσύ πόσο συχνά αερίζεις τον χώρο σου; Τα μικρόβια και τα σκουπιδάκια που μεταφέρονται μέσω του αέρα έχουν την ικανότητα να επηρεάζουν τη μύτη, τα μάτια και τον λαιμό σου. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να ανανεώνεται ο εσωτερικός αέρας, αφήνοντας τα παράθυρα ανοιχτά ή μέσω ενός καλού εξαερισμού.

Επιχείρηση κατοικίδιο

Ενδέχεται να μην μπορείς να αντισταθείς στις αγκαλιές με τη γάτα ή τον σκύλο σου και να υπέκυψες ακόμη μία φορά να ανέβει στον καναπέ ή στο κρεβάτι σου. Ωστόσο, όσο κι αν αγαπάς τον καλύτερο σου φίλο, θυμήσου πως μπορεί να σου μεταφέρει μικρόβια από τα πατουσάκια του, κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο. 

Οθόνες στο δωμάτιο

Όσο κι αν βολεύει να βλέπεις τηλεόραση στο δωμάτιο ή είσαι άνετη να παρακολουθείς τα νέα λίγο πριν κοιμηθείς μέσω του κινητού σου, οι συνήθειες αυτές μπορούν να σου στερήσουν ύπνο και αυτό διότι το φως που εκπέμπεται από τις οθόνες "ξυπνούν" τον εγκέφαλό σου. Έτσι, μπορεί να δυσκολευτείς να κοιμηθείς, με αποτέλεσμα το επόμενο πρωί να είσαι κουρασμένη.

Μεγάλα πιάτα

Τα πιάτα που χρησιμοποιείς για να φας είναι μεγάλα ή μικρά; Αν αναρωτιέσαι αν υπάρχει διαφορά στο γευστικό αποτέλεσμα του φαγητού, θα σου απαντήσουμε πως όχι. Ωστόσο, έρευνες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι τείνουν να γεμίζουν τα μεγάλα πιάτα και τα μπωλ τους, με αποτέλεσμα να τρώνε περισσότερο απ' ό,τι έχουν πραγματικά ανάγκη. 

Εργαλεία μακιγιάζ

Αναμφίβολα, όλες έχουμε λίγα (ή και πολλά) καλλυντικά, όμως γνωρίζουμε πώς να τα αποθηκεύουμε σωστά; Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βεβαιωθούμε πως ο χώρος όπου τα τοποθετούμε είναι καθαρισμένος και δεν περιβάλλεται από μικρόβια. Το καλύτερο είναι να τα διατηρούμε σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος και πάντα να πλένουμε τα χέρια μας πριν από τη χρήση.  

Στο τραπέζι του φαγητού

Και έρχεται η ώρα του φαγητού! Αυτό που σίγουρα πρέπει να απουσιάζει από το δείπνο σου είναι τα κινητά και ό,τι μπορεί να σου τραβήξει την προσοχή από την οικογένειά σου. Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει πως τα παιδιά έχουν καλύτερες διατροφικές συνήθειες και αποφεύγουν τις ριψοκίνδυνες πράξεις όταν το μεσημεριανό ή το βραδινό είναι οικογενειακή υπόθεση.

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i