Πώς να δείχνεις νεότερη με 6 απλές συνήθειες σύμφωνα με τους ειδικούς υγείας

Απλές συμβουλές από διατροφολόγους και ειδικούς σε θέματα υγείας.

Πώς να δείχνεις νεότερη iStock

Η γήρανση είναι μια φυσική διαδικασία που επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως η γενετική και ο τρόπος ζωής. Οι έρευνες δείχνουν ότι απλές αλλαγές στην καθημερινότητά μας μπορούν να επιβραδύνουν σημαντικά τις επιπτώσεις της και να μας κάνουν να δείχνουμε τελικά νεότεροι.

Κορυφαίοι διατροφολόγοι και ειδικοί σε θέματα υγείας είχαν να πουν περισσότερα για αυτές τις συνήθειες. Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να ωφελήσουν τη συνολική σου ευεξία και να σε βοηθήσουν αφενός να μικροδείχνεις αφετέρου να γεράσεις με χάρη. Ωστόσο, καλύτερο είναι να συμβουλευτείς έναν επαγγελματία υγείας, προτού προβείς σε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σου, ειδικά αν έχεις υποκείμενες ιατρικές παθήσεις.

Πώς να δείχνεις νεότερη με 6 απλές συνήθειες, σύμφωνα με τους ειδικούς υγείας

1. Τακτική άσκηση: Είναι ζωτικής σημασίας η σωματική και πνευματική άσκηση. Επιδίωξε τουλάχιστον 30 λεπτά άσκησης μέτριας έντασης σχεδόν κάθε μέρα της εβδομάδας. Εξερεύνησε υγιείς τρόπους διαχείρισης του άγχους, όπως η γιόγκα ή ο διαλογισμός.

Η Gayatri Chona, προπονήτρια διατροφής και ευεξίας, τονίζει: "Ενσωματώστε τη σωματική και την πνευματική άσκηση στις καθημερινές σας δραστηριότητες, επειδή η γήρανση δεν είναι μόνο μια σωματική διαδικασία αλλά και μια συναισθηματική".

Η Lovneet Bhullar Batra, διατροφολόγος, προσθέτει ότι "το άγχος επιταχύνει τη γήρανση και ο καθημερινός διαλογισμός, ακόμη και μόλις δέκα λεπτά, μπορεί να μειώσει το άγχος και να προωθήσει τη χαλάρωση, επιβραδύνοντας τις διαδικασίες γήρανσης".

2. Διατήρησε μια υγιεινή διατροφή: Οι ειδικοί συνιστούν να καταναλώνεις πολλά φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και να περιορίζεις τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα ζαχαρούχα ποτά και τα ανθυγιεινά λίπη.

Ο Rohit Nair, γνωστός προπονητής και αθλητής, συμβουλεύει: "Να κάνετε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, άπαχες πρωτεΐνες και υγιεινά λίπη. Επικεντρωθείτε σε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά και παραμείνετε ενυδατωμένοι".

Η Vishakha Shivdasani, ειδικός στην ιατρική του τρόπου ζωής, τονίζει ότι "οι διατροφικές σας επιλογές αποτελούν μοριακά σήματα προς τα γονίδιά σας και δρουν ως επιγενετική, συμβάλλοντας δυνητικά στην κυτταρική επιδιόρθωση, στη μείωση της φλεγμονής, στη βελτίωση του μεταβολισμού, ακόμη και στην καθυστέρηση της γήρανσης και των ασθενειών που σχετίζονται με το γήρας".

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i