Φθινοπωρινές λοιμώξεις: Τι να κάνεις για να τις κρατήσεις μακριά;

Τι πρέπει να κάνεις για να γλιτώσεις ό,τι... γλιτώνεται.

Φθινοπωρινές λοιμώξεις iStock

Kαθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν, τα κρυολογήματα καταφθάνουν και η Covid-19 καραδοκεί, είναι ζωτικής σημασίας να διατηρήσεις ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Το Harvard μοιράζεται διατροφικές συμβουλές και υγιεινές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να προετοιμαστείς για το φθινόπωρο και να κρατήσεις τις λοιμώξεις μακριά.

Η μετάβαση στο φθινόπωρο φέρνει μαζί της αλλαγές στις καιρικές συνθήκες και μαζί με αυτές την εποχή του κρυολογήματος και της γρίπης. Η Ιατρική Σχολή του Harvard προσφέρει πολύτιμες συμβουλές για την ενίσχυση της άμυνάς σου, με φυσικό τρόπο, χωρίς την ανάγκη ακριβών συμπληρωμάτων ή περιοριστικών διατροφών.

Πώς λοιπόν θα διατηρήσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση; Ακολουθούν μερικές από τις πιο σημαντικές συμβουλές του Harvard.

Ισορροπημένη δίαιτα και διατροφή

Η διατροφή παίζει βασικό ρόλο στη διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος. Ενώ είναι σύνηθες να ακούει κανείς για υπερτροφές και συμπληρώματα διατροφής, το Harvard τονίζει ότι η ισορροπημένη διατροφή είναι το κλειδί. Δε χρειάζεσαι συμπληρώματα, εάν έχεις ήδη επαρκή πρόσληψη θρεπτικών συστατικών μέσω της τροφής.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i