Vivian Lab: Το ξεχωριστό community υγείας αποκλειστικά για γυναίκες

Το Vivian Lab, είναι ένα νέο community γυναικών με στόχο να βελτιώσει τον τρόπο που οι γυναίκες λαμβάνουν υπηρεσίες υγείας και ενημερώνονται.

pc istock

Οι γυναίκες στις μέρες μας πρωτοστατούν παντού. Προσπαθούμε να ισορροπήσουμε μεταξύ οικογένειας και εργασίας, διαχειριζόμαστε τα πάντα, από τη φροντίδα των ηλικιωμένων και των μικρών παιδιών της οικογένειάς μας μέχρι την πληρωμή των λογαριασμών, την τήρηση των προθεσμιών αλλά και την αυτο-φροντίδα. Έτσι λοιπόν αναζητάμε έναν σύμμαχο στον δρόμο της υγείας και της ευεξίας μας, αξιόπιστους ειδικούς που θα απαντήσουν υπεύθυνα για όποιο πρόβλημα υγείας μας απασχολεί, έγκυρη ενημέρωση σε θέματα υγείας από έμπειρους experts και μία παρέα ώστε να μοιραζόμαστε τα άγχη και τα προβλήματα μας. Το Vivian Lab κάνει αληθινό ό,τι έχουμε ονειρευτεί. 

vivian lab
istock

Τι ακριβώς είναι το Vivian Lab;

Το Vivian Lab ξεκίνησε πριν λίγους μήνες ως ένα μικρό community στα social media (@getvivianlab) αλλά με ένα μεγάλο όνειρο! Να βελτιώσει τον τρόπο που οι γυναίκες και τα νέα κορίτσια φροντίζουν την υγεία τους και να βοηθήσει να έχουν καλύτερη υποστήριξη στον εργασιακό χώρο. Πολύ γρήγορα, αυτό το μικρό community, έγινε μεγάλο, με εκατοντάδες επιστήμονες και γιατρούς που το υποστήριξαν και ενημέρωσαν για σημαντικά θέματα υγείας, και με χιλιάδες γυναίκες από Ελλάδα και εξωτερικό που ρωτούν πού να βρουν τον κατάλληλο ειδικό για το πρόβλημά τους. 

Τι σου προσφέρει το Vivian Lab;

Το Vivian Lab είναι η ψηφιακή σου υγεία που μεταμορφώνει την πρόληψη, επανασχεδιάζει τη σχέση μεταξύ ασθενούς και γιατρού, ανοίγει την πρόσβαση στην ιατρική φροντίδα, προσφέρει επιστημονική πληροφόρηση, βελτιώνει την εμπειρία των ασθενών μέσω της εξατομικευμένης ιατρικής φροντίδας. Πιο συγκεκριμένα στο Vivian Lab μπορείς:

Να βρεις κορυφαίους ειδικούς: Στην πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα υγείας αποκλειστικά για γυναίκες www.vivianlab.com, μπορείς να βρεις όλους τους ειδικούς γύρω από τη γυναικεία υγεία όπως Γυναικολόγους, Μαίες, ειδικούς για την εμμηνόπαυση, την ενδομητρίωση, τη γονιμότητα, Παιδιάτρους, Πλαστικούς Χειρουργούς, Ψυχολόγους, Ψυχιάτρους ειδικούς στη γυναικεία ψυχική υγεία, sex coaches, Διατροφολόγους, Φυσιοθεραπευτές πυελικού εδάφους, ειδικούς Αισθητικής Γυναικολογίας, κ.ά. και να κάνεις συνεδρίες μαζί τους με βιντεοκλήση ή με μηνύματα, ακόμα και ανώνυμα, αν το επιθυμείς.

Να μάθεις ό,τι χρειάζεται να ξέρεις: Μπορείς να κάνεις αναζήτηση με βάση το θέμα που σε απασχολεί, να μιλήσεις άμεσα με τον ειδικό που χρειάζεσαι, χωρίς πολύωρες αναμονές, χαμένο χρόνο στην κίνηση, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθείς από το σπίτι ή την εργασία σου.

Να "κατεβάσεις" ενημερωτικό υλικό και να ανταλλάξεις απόψεις με άλλες γυναίκες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα υγείας με εσένα.

Να πάρεις μια δεύτερη και τρίτη γνώμη: Προτού αποφασίσεις σε ποιον γιατρό θα απευθυνθείς για εξωσωματική, μπορείς να ενημερωθείς, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθείς ή να περιμένεις στο ιατρείο. ΕΠίσης, στο Vivian Lab μπορείς να μιλήσεις σε κάποιον ειδικό άμεσα, για παράδειγμα, αργά το βράδυ, όταν θηλάζεις το μωρό σου και χρειάζεσαι την καθοδήγηση μιας μαίας, αφού η τηλεϊατρική είναι πλέον μια βολική επιλογή.

Να λάβεις εξατομικευμένη γυναικεία φροντίδα: Οι γυναίκες επηρεάζονται δυσανάλογα από την εκδήλωση άνοιας, από ημικρανίες, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν κάποια διαταραχή ψυχικής υγείας, ενώ περίπου το 80% των ατόμων που έχουν διαγνωστεί με αυτοάνοσο νόσημα είναι γυναίκες. Παράλληλα, η ενδομήτριωση είναι μια χρόνια πάθηση που επηρεάζει τη ζωή μιας γυναίκας και καταστρέφει την ποιότητα ζωής της. Ενώ 1 στις 10 γυναίκες υποφέρουν από ενδομητρίωση, η διάγνωση παίρνει κατά μέσο όρο 7-10 χρόνια, λόγω έλλειψης ενημέρωσης και υποστήριξης. Οι γυναίκες χρειάζεται να κάνουν κατά μέσο όρο επτά επισκέψεις στον γιατρό τους πριν τις παραπέμψει σε ειδικό, ενώ συχνά γίνεται λανθασμένη διάγνωση.

Να βρεις υποστήριξη στην εργασία σου: Όταν μια γυναίκα βρίσκεται σε διαδικασία εξωσωματικής με πολύ άγχος, ή όταν πέρασε μια αποβολή ή φοβάται ότι δεν θα προλάβει να κάνει παιδιά λόγω της καριέρας της, είναι λογικό να δυσκολεύεται και στην εργασία της. Όταν μπαίνει στην εμμηνόπαυση, βιώνει αισθήματα ματαίωσης, δυσκολία συγκέντρωσης, πόνους στις αρθρώσεις και πολύ συχνά αναγκάζεται να εγκαταλείψει την εργασία της ενώ βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας της. Πόσο σημαντικό λοιπόν θα ήταν να μπορεί ο εργοδότης σου να σου δώσει πρόσβαση σε τέτοιες παροχές; Το Vivian Lab μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες να διατηρήσουν τις εργαζόμενές τους και να μειώσουν σημαντικά τα κόστη τους.

vivian

Πώς λειτουργεί to Vivian Lab

  • Μπαίνει στο vivianlab.com και αναζητάς τον ειδικό με βάση το θέμα που σε ενδιαφέρει, όπως γονιμότητα, ενδομητρίωση, εμμηνόπαυση, κλ.π.
  • Κλείνεις ραντεβού.
  • Το ραντεβού γίνεται απευθείας από την πλατφόρμα με βιντεοκλήση (χωρίς να χρειαστεί να κατεβάσεις κάποιο app).

Το καλύτερο; Δεν χρειάζεται να πληρώσεις συνδρομή για να γίνεις μέλος! 

Μια πλατφόρμα που σου προσφέρει απλόχερα ό,τι έχεις ανάγκη

Αυτή η συναρπαστική πλατφόρμα υγείας για γυναίκες έρχεται να καλύψει όλα τα κενά στη φροντίδα της γυναικείας υγείας και να γεφυρώσει το χάσμα της άμεσης πρόσβασης στον καλύτερο ειδικό, ανάλογα με το πρόβλημα που απασχολεί την κάθε μία από εμάς.

Αν θέλεις κι εσύ να μιλήσεις με έναν ειδικό γυναικείας υγείας, δεν έχεις παρά να κλικάρεις www.vivianlab.com, να κάνεις την επιλογή σου, να κλείσεις το online ραντεβού σου και να πάρεις όλη την πληροφορία που χρειάζεσαι σήμερα! Και μην ξεχνάς: Από την πρώτη περίοδο στην εμμηνόπαυση, σου αξίζει καλύτερη φροντίδα!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i