Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος και ζάχαρης έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων τύπων καρκίνου, και ιδιαίτερα του καρκίνου του παχέος εντέρου. Και αυτό γιατί φαίνεται πως επηρεάζουν το σώμα με πολλαπλούς τρόπους, οι οποίοι συνδέονται με μηχανισμούς φλεγμονής, μεταβολικών διαταραχών και κυτταρικής βλάβης.
Πρόσφατη μελέτη που είχε δημοσιευτεί στο Precision Oncology είχε δείξει ότι η κατανάλωση κόκκινου κρέατος και ζάχαρης μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη καρκίνου του παχέος εντέρου σε νεαρά άτομα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η διάγνωση καρκίνου του παχέος εντέρου σε νεότερα άτομα έχει σημειώσει σημαντική αύξηση τις τελευταίες δύο έως τρεις δεκαετίες.
Ο ακριβής λόγος για αυτή την ανησυχητική τάση παραμένει ασαφής, καθώς οι περισσότερες περιπτώσεις δεν σχετίζονται με γενετικούς ή κληρονομικούς παράγοντες, ακόμη και στους νεότερους ανθρώπους. Ωστόσο, με τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν, υπάρχουν πλέον ενδείξεις που υποστηρίζουν την υπόθεση ότι περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορεί να ευθύνονται για αυτή την αύξηση.
Δες περισσότερα στο thetoc.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr