Επίμονος βήχας; 4 κρυφές αιτίες και η λύση

Ο επίμονος βήχας μπορεί να σου χαλάσει την διάθεση.

02.10.2019

εχεις διαβασει

10 τρόποι να ανακουφίσεις τον πονεμένο λαιμό και τον επίμονο βήχα

Ο επίμονος βήχας είναι συνήθως ενοχλητικός αλλά δεν σημαίνει κάτι για την υγεία σου. Ειδικά αν αναρρώνεις από κάποια ίωση. Ανακάλυψε εδώ 4 κρυφές αιτίες και τη λύση για τον βήχα που επιμένει. Σε κάθε περίπτωση, αν ανησυχείς, μίλησε με τον γιατρό σου.

Ο επίμονος βήχας και πού μπορεί να οφείλεται

Ιγμορίτιδα

Η ροή μυκήτων προς το φάρυγγα, που συνοδεύει την ιγμορίτιδα, μπορεί να είναι ο ένοχος για το 37% των χρόνιων περιπτώσεων, σύμφωνα με τους ερευνητές της Mayo Clinic.

Έλλειψη σιδήρου

Όταν λείπει αυτό το στοιχείο από τον οργανισμό σου, ενδέχεται να προκαλέσει πρήξιμο και ερεθισμό στο πίσω μέρος του λαιμού, όπως διαπιστώνεται σε μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Τορίνου. Ένα συμπλήρωμα σιδήρου θα σε ανακουφίσει.

Στα φάρμακά σου

Ορισμένα, όπως οι αναστολείς ACE για την υψηλή πίεση, έχουν παρενέργειες στις οποίες περιλαμβάνεται και ο ξερόβηχας. Συμβουλεύσου το γιατρό σου για πιθανή αλλαγή φαρμακευτικής αγωγής.

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Τα στομαχικά οξέα προκαλούν δυσπεψία και καούρα και θεωρούνται υπαίτια για το χρόνιο βήχα. Για να μειώσεις τα συμπτώματα, κατανάλωνε μικρότερα γεύματα και τοποθέτησε το κεφάλι σου ψηλά, περίπου 15 ή παραπάνω εκατοστά, όταν κοιμάσαι.

Διάβασε επίσης: Εναλλακτικές χρήσεις των βοτάνων: Πώς θα τα χρησιμοποιήσεις διαφορετικά;

Διάβασε επίσης: Έχεις ίωση, ιγμορίτιδα, πονάει η πλάτη σου: Να πας στη δουλειά ή όχι;

Editor's Picks

Περισσότερα από Υγεία

Best of network

#shapegreece