Γιατί έχεις ξηρό δέρμα; (έκζεμα, θυρεοειδής, διατροφή ή κάτι άλλο;)

Έχεις ξηρό δέρμα: Αντιμετώπισε το πρόβλημα και βρες απαντήσεις για την υγεία σου με αυτή την 5λεπτη αξιολόγηση συμπτωμάτων.

20.04.2018

εχεις διαβασει

Γιατί έχεις ξηρό δέρμα; (έκζεμα, θυρεοειδής, διατροφή ή κάτι άλλο;)

Συνεργάστηκε η δερματολόγος- αφροδισιολόγος Βενετία Μπλιάμπτη με εξειδίκευση στην Αισθητική Δερματολογία και ιδιαίτερα στη Laser Θεραπευτική (www.bliamptivenetia.gr).

Έχεις ξηρό δέρμα; Αξιολόγησε τα συμπτώματά σου τώρα.

Είχες ποτέ σου έκζεμα ή δερματίτιδα;

Eκζεμα:

Το έκζεμα περιλαμβάνει μια ομάδα δερματικών προβλημάτων με συμπτώματα φαγούρα, ξηρότητα και ξεφλούδισμα.

«Η ατοπική δερματίτιδα είναι η πιο συνηθισμένη μορφή εκζέματος και συνήθως σχετίζεται με αλλεργίες» επισημαίνει η Βενετία Μπλιάμπτη, δερματολόγος-αφροδισιολόγος. Η δερματίτιδα εξ επαφής μπορεί να προκαλέσει ξηροδερμία.

Πώς να το θεραπεύσεις

• «Το μυστικό είναι να αποφύγεις στοιχεία που το πυροδοτούν» λέει η ειδικός. Πέταξε καλλυντικά που είναι ύποπτα, όπως και φτηνά κοσμήματα, καθώς μπορεί να περιέχουν νικέλιο.
• Προσπάθησε να αποβάλεις το στρες.
• Ανάλογα με τη σοβαρότητα, χρειάζεται συχνότερη ενυδάτωση του δέρματος και ίσως ένα φαρμακευτικό ενυδατικό σαπούνι αντί για το σου αφρόλουτρο.
Οι κρέμες με στεροειδή μειώνουν τη φλεγμονή, οπότε ζήτησε τη γνώμη του γιατρού σου

Υποφέρεις, επίσης, από ξηρά μαλλιά, δυσκοιλιότητα και αύξηση βάρους;

Αν ναι, έλεγξε μήπως έχεις υποθυρεοειδισμό.

«Όταν ο θυρεοειδής δε λειτουργεί σωστά, όλες οι λειτουργίες του οργανισμού μειώνονται, ανάμεσά τους και η διαδικασία της διατήρησης υγιών δερματικών κυττάρων. Αυτό σημαίνει πως το δέρμα και τα μαλλιά σου ξηραίνονται, τα νύχια γίνονται εύθραυστα και το έντερό σου… τεμπέλικο» τονίζει η ειδικός. Μπορεί, επίσης, να κουράζεσαι εύκολα και να νιώθεις πιο έντονα το κρύο. Μίλησε με το γιατρό σου καθώς, αν διαγνωστείς με υποθυρεοειδισμό, θα χρειαστεί να ακολουθήσεις φαρμακευτική αγωγή με υποκατάσταση θυρεοειδικών ορμονών.

Editor's Picks

Περισσότερα από Υγεία

Best of network

#shapegreece