Πώς θα αποκτήσεις καλύτερη υγεία; Οι 8 πιο έξυπνες συμβουλές από τις έρευνες!

Με 10 απλές αλλαγές θα κατακτήσεις και καλύτερη υγεία και ευτυχία με τις συμβουλές των επιστημόνων.

25.10.2016

Γράφει: Κατερίνα Πατούλια

trofes-kata-ton-rytidon-default

1. Φόρεσε ποδόμετρο
Το ποδόμετρο είναι μια μικρή συσκευή που καταγράφει πόσο μακριά έχεις περπατήσει ή τρέξει. Αγοράστε ένα ποδόμετρο ρολόι ή βραχιόλι που μπορεί μέσω εφαρμογής να επικοινωνεί και με το smartphone σου και να ελέγχεις καθημερινά την πρόοδό σου αλλά και τις θερμίδες που καις.

2. Κράτα ημερολόγιο
Το ημερολόγιο θα σε βοηθήσει να καταγράψεις τις αρνητικές σκέψεις που επιβαρύνουν την υγεία σου και να δουλέψεις τρόπους για να τις ξεπεράσεις. Ταυτόχρονα, ο ερευνητής και ο ψυχολόγος James Pennebaker του Πανεπιστημίου του Τέξας υποστηρίζει πως ότι η συχνή τήρηση ημερολογίου ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και συγκεκριμένα τα Τ-λεμφοκύτταρα.

3. Πάρε μια βαθιά αναπνοή
Μπορεί να σου φανεί παράξενο αλλά οι περισσότεροι από μας δεν ξέρουν πώς να αναπνεύσουν σωστά. Μιμήσου τους αθηλτές. Οι αθλητές εξασκούνται να μπορούν να γεμίσουν πλήρως τους πνεύμονές τους , παρά σε ποσοστό 1/3 που οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε. Η κακή ή λανθασμένη αναπνοή μπορεί να μας προκαλέσει κόπωση και να μας κάνει να νιώθουμε άρρωστοι .
Για να πάρεις μια σωστή αναπνοή, σιγουρέψου οι πνεύμονες είναι απολύτως γεμισμένοι και το στέρνο εκτείνεται χωρίς να χρειαστεί να κινήσεις τους ώμους σου.

4. Σταμάτα να μιλάς και να σκέφτεσαι αρνητικά για το σώμα σου
Μην το λες, μην το σκέφτεσαι και μην αφήνεις και τους άλλους να κρίνουν αρνητικά το σώμα σου. . Περίπου οι ίδιοι ή οποιοσδήποτε άλλοσδήποτε. Το να συγκρίνεις τον εαυτό σου με μοντέλα όπως η Kate Upton (που ακόμα κι αυτή χωρίς ρετουσάρισμα δεν δείχνει τέλεια) μπορεί να οδηγήσει σε μια διαστρεβλωμένη άποψη γι’ αυτό που μοιάζεις πραγματικά. Το μόνο που θα καταφέρεις, είναι να πιστέψεις πως δεν αξίζεις και τελικά να υποθέτεις πως η αξία σου έχει να κάνει με το πώς δείχνεις.

Συνέχισε, κάνοντας κλικ στην gallery.

Editor's Picks

Περισσότερα από Υγεία

Best of network

#shapegreece