Καρκίνος του μαστού: Η Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου μας μιλά για τα πρώτα βήματα μετά τη διάγνωση

Οι πρώτες σκέψεις και κινήσεις εάν διαγνωστείς με καρκίνο του μαστού.

καρκίνος του μαστού artisteer

Η Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», μοιράζεται μαζί σου τις σκέψεις της.

Προσωπική εμπειρία: Οι πρώτες σκέψεις και κινήσεις εάν διαγνωστείς με καρκίνο του μαστού

«Σε καταλαβαίνω, αυτό που σου συμβαίνει είναι δυσάρεστο, διεγείρει φόβο, αγωνία και άλλα δύσκολα συναισθήματα. Το έχω βιώσει και το ξέρω. Μοιάζει σαν έναν κακό απρόσκλητο επισκέπτη ή άλλες φορές σαν ένα κακό όνειρο. Θέλει χρόνο για να το αποδεχθείς. Στην αρχή όλα φαίνονται δύσκολα. Όμως, μην ξεχνάς, ο στόχος σου είναι η αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, με όσα θεραπευτικά μέσα υποδείξουν οι γιατροί σου.

Και είναι πολλά και αποτελεσματικά στις ημέρες μας αυτά τα μέσα. Η πρόοδος της επιστήμης είναι αλματώδης και συνεχόμενη και ο καρκίνος του μαστού τείνει να γίνει μια χρόνια νόσος. Καμιά μας, λοιπόν, δεν πρέπει να το βάζει κάτω. Τις δυσκολίες τις γνωρίζω καλά, καθώς πέρασα κι εγώ την ίδια δοκιμασία. Στη διάρκεια των θεραπειών μου χρειάστηκε να αντιμετωπίσω πολλές αλλαγές, να παλέψω, να ανακαλύψω μέσα μου δύναμη που δε γνώριζα ότι είχα. Με στήριζε, όμως, η σκέψη ότι με αυτό τον τρόπο εξασφάλιζα τη ζωή μου.

Στην περιπέτειά σου με τον καρκίνο του μαστού δεν είσαι μόνη, ούτε η μόνη. Στο “Άλμα Ζωής” είμαστε εδώ για εσένα καθώς και για τα μέλη της οικογένειάς σου που το έχουν ανάγκη. Μπορείς να λάβεις τη στήριξη που χρειάζεσαι μέσα από την τηλεφωνική γραμμή στήριξης του συλλόγου (210 8253253). Να θυμάσαι πως αυτή η περίοδος είναι προσωρινή. Στη ζυγαριά αυτό που μετράει είναι η ζωή. Και η ζωή είναι μόνιμη. Η περιπέτειά σου θα τελειώσει και μέσα από αυτήν θα βγεις πιο δυνατή».

Διάβασε επίσης: Νεότερα δεδομένα σχετικά με το ρόλο της ανοσοθεραπείας στον καρκίνο του μαστού

Διάβασε επίσης: Δημοσιογράφος έμαθε «στον αέρα» ότι έχει καρκίνο του μαστού

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i