Ποιο είναι το πιο βρόμικο σημείο του μετρό; (Έρευνα δείχνει πως ΟΧΙ, δεν είναι οι χειρολαβές)

Ποιό σημείο στο βαγόνι του μετρό τρέμεις περισσότερο για τα μικρόβια που μπορεί να κουβαλάει; Αυτό που σκέφτεσαι είναι άλλο από την πραγματικότητητα.

metro-vromiko-simeio
Μπορεί το μετρό να μην είναι και ο πιο καθαρός χώρος της πόλης, αλλά σίγουρα υπάρχουν κάποια σημεία του που είναι πολύ πιο αηδιαστικά από άλλα, όσον αφορά τη συγκέντρωση των μικροβίων σε αυτά.
Οι περισσότεροι θα πίστευαν ότι οι μεταλλικοί στύλοι και οι λαβές της αμαξοστοιχίας είναι οι χειρότεροι ένοχοι.
«Δε θα το έλεγα», απαντά η Susan Perkins, μικροβιολόγος που ανέφερε στο WNYC s Only Human podcast ότι η μεγαλύτερη επιφάνεια του μετρό στην οποία αναπτύσσονται τα μικρόβια είναι ο ξύλινος πάγκος στον οποίο αφήνεις τα πράγματά σου περιμένοντας να φτάσει η αμαξοστοιχία.
Για την ακρίβεια, οι στύλοι ήταν αρκετά καθαροί, αφού λίγα από τα «κακά μικρόβια» μπορούν να επιβιώσουν στο ανοξείδωτο ατσάλι. Από την άλλη πλευρά, οι πάγκοι που είναι φτιαγμένοι από πορώδες ξύλο διευκολύνουν τα μικρόβια να διαρρεύσουν σε αυτό, να παραμείνουν εκεί και να
πολλαπλασιαστούν.
Απόφυγε λοιπόν τα ξύλινα καθίσματα, σε οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς και μη φοβάσαι ή σιχαίνεσαι όταν πιάνεις τους μεταλλικούς στύλους, γιατί σίγουρα είναι πολύ καλύτεροι από το να καταλήξεις στο πάτωμα του μετρό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i