Καρκίνος των πνευμόνων, του δέρματος και άλλα είδη: Οι 3 κινήσεις για πρόληψη

Με ποιους τρόπους θα προστατευθείς από τον καρκίνο του στήθους, των πνευμόνων, του παχέος εντέρου και άλλες δημοφιλείς μορφές καρκίνου;

08.11.2016

Γράφει: Κατερίνα Πατούλια

Όταν εσύ ή κάποιος αγαπημένος σου πάσχει από κάποια μορφή καρκίνου, είναι σημαντικό να έχετε πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα «όπλα» για την καταπολέμησή του. Αν και δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος για την πρόληψη του καρκίνου, υπάρχουν κάποιες μορφές καρκίνου τα οποία είναι δυνατόν να σταματήσουν να εξαπλώνονται και να θεραπευτούν, ειδικά εάν η διάγνωσή τους γίνει νωρίς.

Μπορείς λοιπόν να μειώσεις τις πιθανότητες να εμφανίσεις καρκίνο με πολλούς τρόπους, ανάλογα με το είδος του. Πρέπει να γνωρίζεις ότι εάν η διάγνωση γίνει νωρίς, πολλά είδη καρκίνου μπορούν να θεραπευθούν, όπως ο καρκίνος του στήθους, του προστάτη, των όρχεων αλλά και του στόματος. Το να υποβληθείς στις εξετάσεις που μπορούν να διαγνώσουν εάν έχεις κάποια μορφή καρκίνου θα σε βοηθήσει να εξετάσεις τις πιθανότητες που έχεις να την εμφανίσεις.

The Mamagers Update:

6 μύθοι γύρω από την καισαρική που έχω βαρεθεί να ακούω

Πότε μια οικογένεια είναι τοξική και δεν λειτουργεί αρμονικά

4 πράγματα που μπορεί να σε διδάξει η χαμηλή αυτοεκτίμηση

Κάποια είδη καρκίνου συνδέονται στενά και για την πρόληψή τους συστήνονται συγκεκριμένα βήματα . Για παράδειγμα, εάν σταματήσεις να καπνίζεις και αποφεύγεις το αλκοόλ, μειώνεις τις πιθανότητες να εμφανίσεις διάφορες μορφές καρκίνου, όπως ο καρκίνος των πνευμόνων, του στόματος, του ήπατος και του λάρυγγα.

Καρκίνος του παχέος εντέρου

Πρόκειται για έναν κακοήθη όγκο που ξεκινά από τα εσωτερικά τοιχώματα του παχέος εντέρου. Πρόκειται για ένα αρκετά κοινό είδος καρκίνου και αποτελεί την τρίτη κύρια αιτία θανάτου στους άνδρες και την τέταρτη στις γυναίκες. Μπορείς να μειώσεις τις πιθανότητες να τον εμφανίσεις- γνωρίζοντας ότι έχεις κάποιο ιστορικό στην οικογένεια σε αυτό το είδος καρκίνου όπως και ότι έχεις ελκώδη κολίτιδα και πολύποδα του παχέος εντέρου- με τους εξής τρόπους:

  • -Να κάνεις μία κολονοσκόπηση τακτικά μετά τα 50
  • -Να αθλείσαι συχνά και να έχεις υγιή κιλά
  • -Να καταναλώνεις τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες και να αποφεύγεις την υπερβολική κατανάλωση κόκκινου κρέατος

 

[related id="67807"]

Περισσότερα από Υγεία

Best of network

#shapegreece