Σιδεράκια για ενήλικες: Ποτέ δεν είναι αργά!

Μήπως είμαι πολύ μεγάλη για να βάλω σιδεράκια; Τα σιδεράκια για ενήλικες είναι μια αποτελεσματική και εύκολη θεραπεία.

σιδεράκια ορθοδοντική SerrNovik

Ευχαριστούμε τον δρα Ματθαίο Σανούδο, ορθοδοντικό (www.braces.gr).

Υπάρχει, δυστυχώς ακόμη, μια μεγάλη παρανόηση: Ότι η ορθοδοντική απευθύνεται μόνο σε παιδιά και εφήβους. Εμφανίζεται ωστόσο μια ολοένα αυξανόμενη ανάγκη των ενηλίκων για ορθοδοντική θεραπεία. Μάθε εδώ τις βασικές πληροφορίες για τα σιδεράκια για ενήλικες.

Ορθοδοντική για ενήλικες

Εδώ και αρκετά χρόνια στην Αμερική οι ενήλικες ασθενείς αποτελούν το 25-30% των ασθενών που λαμβάνουν ορθοδοντικές υπηρεσίες. Αυτό το γεγονός δεν απεικονίζει μόνο τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας για καλύτερη αισθητική. Σύμφωνα με το British Dental Journal, το 84% των ασθενών που έχουν λάβει ορθοδοντική θεραπεία έχουν σαφή βελτίωση της στοματογναθικής τους κατάστασης για πολλά χρόνια μετά, ακόμα και από την ολοκλήρωση της φάσης διατήρησης του αποτελέσματος. Εάν προσθέσει κανείς σε αυτό τη βελτίωση της αισθητικής που αναφέρουν πάνω από το 85% ασθενών και οδοντιάτρων στο European Journal of Orthodontics, καταλαβαίνουμε ότι η ορθοδοντική παρέμβαση είναι από τις πιο σίγουρες, λιγότερο επεμβατικές και μακροχρόνιες επενδύσεις στην υγεία και την ομορφιά.

Διάβασε επίσης: 5 (περίεργοι) λόγοι για τον πόνο στα δόντια

Διάβασε επίσης: Πώς θα αποκτήσεις λευκά δόντια; 3 πράγματα που δεν ήξερες!

«Αόρατη» ορθοδοντική

Αυτή η αλλαγή του πληθυσμού, που αναζητά πλέον περισσότερο διακριτικούς τρόπους για να ισιώσει τα δόντια του και να βελτιώσει την αισθητική του προσώπου, οδήγησε την έρευνα στη δημιουργία μεθόδων για «αόρατη» ορθοδοντική. Ξεκινώντας από τους κεραμικούς μηχανισμούς και τα συστήματα διαφανών ναρθήκων (Invisalign), οι μηχανισμοί σήμερα συνεχίζουν να εξελίσσονται και μπορούν να αντιμετωπίσουν ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων. Βεβαίως, όπως σε κάθε ιατρική πράξη, το σημαντικότερο κομμάτι της θεραπείας είναι η σωστή διάγνωση από έναν έμπειρο και εξειδικευμένο γιατρό.

Σιδεράκια για ενήλικες: Μια θεραπεία... αυτοπεποίθησης

Εκτός από υγιές και όμορφο χαμόγελο, μια σωστή ορθοδοντική θεραπεία μπορεί να σου προσφέρει την αυτοπεποίθηση ότι κάθε στιγμή μπορείς να προβάλεις την καλύτερη εικόνα του εαυτού σου – και χωρίς να χρειαστεί να περιμένεις χρόνια για το αποτέλεσμα. Οι θεραπείες είναι αυτή τη στιγμή στο καλύτερο επίπεδο ταχύτητας και αποτελέσματος. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είσαι μόνο μερικούς μήνες μακριά από τον καλύτερο εαυτό σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i