Τι είναι η νόσος του Lyme από την οποία πάσχει ο Τζάστιν Μπίμπερ;

Ο pop star απάντησε στα σχόλια για την εμφάνισή του αποκαλύπτοντας πως πάσχει από τη νόσο του Lyme.

νόσος του Lyme βορρελίωση TLFurrer

Η νόσος του Lyme ή αλλιώς βορρελίωση οφείλεται σε ένα βακτήριο, το Borrelia burgdorferi. "Ένοχο" για τη μετάδοσή του είναι το τσιμπούρι Ixodes ricinus.

Τα συμπτώματα

Η νόσος του Lyme εκδηλώνεται αρχικά με συμπτώματα σαν εκείνα της γρίπης. Στην πορεία, επηρεάζει πιο συνολικά τον οργανισμό και μπορεί να εκδηλωθεί με συμπτώματα στο μυοσκελετικό, τις αρθρώσεις, νευρολογικά ή και καρδιολογικά. Χαρακτηριστικό σημάδι είναι η ένα κόκκινο ερεθισμένο σημείο, με πιο ανοιχτόχρωμο κέντρο. Το σημάδι αυτό ονομάζεται μεταναστευτικό ερύθημα και μπορεί να μεγαλώνει.

Πώς αντιμετωπίζεται

Η νόσος του Lyme συνήθως αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με αντιβιοτικά. Η θεραπεία είναι αποτελεσματική εάν δοθεί στο ξεκίνημα της νόσου. Η παρουσίαση της νόσου ποικίλει και μπορεί να περιλαμβάνει συμπτώματα γρίπης στα αρχικά στάδια και έπειτα εκδηλώνεται με μυοσκελετικά, αρθριτικά, νευρολογικά, ψυχιατρικά και καρδιακά συμπτώματα. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων η νόσος θεραπεύεται με αντιβιοτικά, ειδικά εάν η θεραπεία ξεκινήσει στα αρχικά στάδια της ασθένειας. Καθυστερημένη θεραπεία συχνά οδηγεί σε "προχωρημένη" βορρελίωση η οποία είναι δύσκολο να θεραπευτεί.

Και γιατί ήταν τόσο χάλια ο Τζάστιν; Μόνο από τη βορρελίωση;

Όπως έγραψε και ο ίδιος στο post του στο Instagram πάσχει από χρόνια λοιμώδη μονοπυρήνωση που έχει επηρεάσει με πολλούς τρόπους τον οργανισμό του. https://www.instagram.com/p/B7EnV5VHEYp/ 

Διάβασε επίσης: Η λοιμώδης μονοπυρήνωση ονομάζεται και "νόσος του φιλιού". Μήπως την έχεις περάσει και δεν το ξέρεις;

Διάβασε επίσης: Ποια είναι η νόσος του Κρον από την οποία πάσχει η Κατερίνα Παπουτσάκη: Αναγνώρισε τα συμπτώματα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i