Το χάσμα στο προσδόκιμο ζωής ανάμεσα σε πλούσιες και φτωχές γυναίκες μεγαλώνει

Το χάσμα στο προσδόκιμο ζωής ανάμεσα στις πλούσιες και τις φτωχές γυναίκες συνεχίζει να μεγαλώνει.

plousies-ftoxes-ginaikes

Σίγουρα θα γνωρίζεις ότι όσα περισσότερα χρήματα έχεις τόσο αυξάνονται και οι ευκαιρίες για μία πιο υγιεινή ζωή, καθώς μπορείς να αγοράζεις βιολογικά προϊόντα στη μοντέρνα αγορά της περιοχής σου και να διαθέτεις μεγάλα ποσά για ραντεβού με τους καλύτερους ειδικούς στην υγεία, όταν το χρειαστείς.

Τώρα, μία νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό JAMA, ρίχνει μία πιο κοντινή ματιά στη σύνδεση ανάμεσα στα χρήματα που βγάζεις, στο μέρος που κατοικείς και στο προσδόκιμο ζωής σου.

Οι ερευνητές εξέτασαν περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο έγγραφα δημόσιας ασφάλισης και φορολογικά μητρώα από το 2001 μέχρι το 2014 και ανακάλυψαν κάτι ανησυχητικό:

Η ανισότητα στο προσδόκιμο ζωής ανάμεσα στο πλουσιότερο και το φτωχότερο ποσοστό των γυναικών στην Αμερική έχει αυξηθεί στα(απίστευτο!) 10,1 χρόνια.

Και ενώ το προσδόκιμο ζωής για το πλουσιότερο 5% των γυναικών έχει αυξηθεί περίπου 3 χρόνια από το 2001, για το φτωχότερο 5% των γυναικών έχει αυξηθεί σε ένα πενιχρό ποσό 0,04 χρόνων.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Περισσότερες γυναίκες από ποτέ παρουσιάζουν διαβήτη παγκοσμίως

Ακόμα πιο ενδιαφέροντα νέα: Οι φτωχοί άνθρωποι που κατοικούν σε πλούσιες πόλεις της Αμερικής, όπως το Σαν Φρανσίσκο και η Νέα Υόρκη, τείνουν να ζουν περισσότερο από αυτούς που έχουν παρόμοια εισοδήματα και κατοικούν σε πιο φτωχές περιοχές.

Αν και οι συντάκτες της έρευνας δεν έχουν μία σίγουρη απάντηση στην ερώτηση γιατί η συνολική υγεία μίας πόλης μπορεί να επηρεάσει τη μακροζωία κάποιου, θεωρούν ότι αυτά τα μέρη «προωθούν» καλύτερα τους υγιεινούς τρόπους ζωής, γεγονός που κάνει πιο εύκολη για τον καθένα την υιοθέτηση καλών συνηθειών.

Το συμπέρασμα: Οι συντάκτες της έρευνας τονίζουν ότι μόλις που υπάρχει μία σύνδεση ανάμεσα στο εισόδημα και τη μακροζωία. Η απόκτηση περισσότερων χρημάτων δεν εγγυάται απαραίτητα ότι θα ζήσεις για πολύ περισσότερο χρόνο(ούτε το ότι είσαι φτωχός σημαίνει ότι θα πεθάνεις νωρίτερα). Ωστόσο, τα ποσοστά δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα.

.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i