Shape People: Πώς ο Γαβριήλ Νικολαΐδης, από δημοσιογράφος, έγινε ένας από τους δημοφιλέστερους Έλληνες food bloggers

Πραγματικοί άνθρωποι που μαγειρεύουν, ασκούνται και αγαπούν αυτό που κάνουν είναι και οι ίδιοι
πρότυπα στο Shape movement. Μας εμπνέουν και θέλουμε να τους μάθεις κι εσύ.

13.04.2018

εχεις διαβασει

Who is Who

Γαβριήλ Νικολαΐδης, food blogger

coolartisan.gr,
Facebook: CoolArtisan,
Ιnstagram: @gabnikolaidis

O Γαβριήλ είναι συνάδελφος δημοσιογράφος με τον οποίο έχουμε δουλέψει χρόνια μαζί σε πολλές εταιρείες. Όταν ήρθε στις Αττικές Εκδόσεις, όλοι μας τον πιέσαμε να ασχοληθεί με τη μαγειρική, αφού δεν υπήρχε μέρα να μη μας φέρει κάτι νέο που είχε φτιάξει και να μην ξετρελαθούμε. Και το ένστικτό μας ήταν σωστό: τώρα είναι γνωστός food blogger, δημιουργεί δικές του συνταγές στο site του, coolartisan.gr, και πλέον είναι σεφ που επιμελείται το μενού εστιατορίων (7Cactus και Italus).

Η μέρα του στο πιάτο

«Δεν έχω συγκεκριμένο πρόγραμμα. Προσπαθώ να πίνω ένα smoothie με φρούτα κάθε μέρα και από εκεί κι έπειτα τρέφομαι ανάλογα με το τι ζητάει ο οργανισμός μου. Προσπαθώ να κάνω κάποιες vegan days κάθε εβδομάδα και να είμαι ελεύθερος το Σαββατοκύριακο. Αυτή την περίοδο δεν προλαβαίνω καθόλου να πάω στο γυμναστήριο (και έχω τύψεις γι’ αυτό)».

Για τα πρότυπά του

«Θαυμάζω πολύ την Ella Woodward για τη συνεισφορά της στο κομμάτι της plant based διατροφής και τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνεί τις vegan συνταγές σε ένα παγκόσμιο κοινό».

Για το λόγο που ξεκίνησε να μαγειρεύει στο coolartisan.gr

«Στόχος μου είναι περνάμε όμορφες στιγμές μαγειρεύοντας. Να βελτιώσουμε τη διατροφή
μας και να παίρνουμε ταπεράκι στη δουλειά. Έχω ακούσει κι εγώ ότι η μαγειρική είναι τάση – αλλά πώς μπορεί να είναι τάση κάτι τόσο απαραίτητο; Μεγάλωσα σε ένα σπίτι όπου η κουζίνα ήταν το βασικό δωμάτιο συνάντησης, μαγειρεύαμε κάθε μέρα και τρώγαμε μαζί κάθε μέρα. Οπότε, δεν μπορώ να θεωρήσω τάση τη μαγειρική».

Για το καλό φαγητό

«Υγιεινό φαγητό είναι αυτό που σε γεμίζει με ενέργεια, δεν επιβαρύνει τον οργανισμό σου και σου ικανοποιεί γεύση, πνεύμα και σώμα. Σκέφτομαι αν είναι υγιεινό ένα πιάτο πριν το φτιάξω… αλλά θα το φτιάξω έτσι κι αλλιώς. Πάντα με ρωτάνε οι followers πώς μπορούν να αντικαταστήσουν τροφές με άλλες, όπως αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη. Ποιες είναι οι εναλλακτικές και πώς επηρεάζονται τα γραμμάρια».

O CoolArtisan σε 10+1 ερωτήσεις

Τι θα βρούμε σίγουρα στο ψυγείο σου;

«Αβοκάντο, αβγά και μαρμελάδες».

Αλμυρό VS γλυκό: Ποιο νικά;

«Είναι σε μια συνεχή μάχη, χωρίς ποτέ να βγαίνει νικητής».

Τι δοκίμασες πρόσφατα που σε ενθουσίασε;

«Πολλά πράγματα… vegan carrot cake, βάφλες με τσάι μάτσα, τυρί από κάσιους».

Ποια είναι η πιο clicked συνταγή στο coolartisan.gr;

«Το μπισκοτογλυκό με 3 υλικά».

Και η αμέσως επόμενη;

«Συνταγή για lava cake».

Τι σου ζητούν οι φίλοι σου να τους φτιάξεις;

«Πίτσα, μελομακάρονα (και τούρτες γενεθλίων)».

Ποιοι μαγειρεύουν περισσότερο; Οι γυναίκες ή οι άνδρες;

«Νομίζω, οι γυναίκες (με μικρή διαφορά)».

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις ξυπνήσεις;

«Τσεκάρω το κινητό μου, κάνω διαλογισμό, πίνω καφέ».

Πόσο συχνά μαγειρεύεις;

«Κάθε μέρα».

Τι θα έτρωγες ακόμα και από το πάτωμα;

«Θα έτρωγα cheesecake με τον Chandler και τη Rachel από τα Φιλαράκια».

Ποιο φαγητό δε σου αρέσει;

«Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο».

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

H πιο εύκολη δίαιτα για επίπεδη κοιλιά πριν το καλοκαίρι από τη διατροφολόγο Δέσποινα Μαρσέλου

Η Δέσποινα Μαρσέλου σου προτείνει μια πλήρη δίαιτα 7 ημερών για επίπεδη κοιλιά

Γιατί κάνεις δίαιτα αλλά δεν χάνεις τα τελευταία κιλά

Γιατί «κολλάει» η ζυγαριά και δεν χάνεις τα τελευταία κιλά; Πρώτα απ’ όλα, δεν είναι ένα σπάνιο φαινόμενο: συμβαίνει και στους καλύτερους για ένα μικρό χρονικό διάστημα όσο πιστά και αν ακολουθούν μια διατροφή.

Οι millennials δεν έχουν ιδέα από μαγειρική, σύμφωνα με έρευνα
Οι millennials δεν έχουν ιδέα από μαγειρική, σύμφωνα με έρευνα

Απίθανα πράγματα: Ούτε τοστ, λέει, δεν ξέρει να φτιάχνουν.

Τι λάδι να βάλω πού; Κραμβέλαιο, αραχιδέλαιο, λινέλαιο και σησαμέλαιο είναι οι νέες επιλογές

Στην Ελλάδα πολύ σωστά αγαπάμε το ελαιόλαδο, αλλά μήπως αξίζει να σκεφτείς και τις εναλλακτικές επιλογές σε λάδι;

Μαυρομάτικα φασόλια: 5 λόγοι για να αρχίσεις σήμερα κιόλας να τα τρως

Θα σε εξέπληττε αν σου λέγαμε ότι μία μερίδα μαυρομάτικα φασόλια παρέχει όση ποσότητα πρωτεΐνης παρέχει και μισή μπριζόλα;

#shapegreece