5 συνδυασμοί τροφών για πριν την προπόνηση

Μερικές φορές χρειάζεσαι λίγη extra ενέργεια πριν την άσκηση. Εδώ είναι 5 συνδυαμσοί τροφών που θα σε βοηθήσουν

γευμα_πριν_την_προπονηση Istock

Για να καταφέρεις την πολυπόθητη αλλαγή που επιθυμείς στο σώμα σου, είναι πολλοί οι παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν στο τελικό αποτέλεσμα. Δεν είναι μυστικό, ότι η καλή διατροφή είναι το κλειδί για την συνολική υγεία του σώματος, οπότε το να την κάνεις προτεραιότητα πριν και μετά την προπόνησή σου θα σου χαρίσει τα μέγιστα αποτελέσματα.

Ανεξάρτητα από το επίπεδο και τον βαθμό δυσκολίας της άσκησης που έχεις επιλέξει, η καλή διατροφή προσφέρει πολλά οφέλη όπως η διατήρηση ενέργειας κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης, η πρόληψη τραυματισμών, η βοήθεια στην αποκατάσταση των μυών και η εμφάνιση εντυπωσιακών αποτελεσμάτων στη δύναμη και την αντοχή σου.

Διάβασε επίσης: 10 τρόποι για να "καις" περισσότερες θερμίδες ακόμα και μέσα στο σπίτι

Τι να φας πριν την προπόνηση; 5 συνδυασμοί τροφών 

συνδυασμοι_τροφων
Istock

Για να έχεις το μέγιστο αποτέλεσμα από την προπόνησή σου, πρέπει να έχεις λάβει πριν ένα ολοκληρωμένο και θρεπτικό γεύμα που περιλαμβάνει δημητριακά ολικής αλέσεως, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και ένα υγιές λίπος. Καλό είναι να το καταναλώσεις 3-4 ώρες πριν από την προπόνηση για να σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι για να πετύχεις τους στόχους σου.

5 συνδυασμοί τροφών πριν την προπόνηση

  • Μήλο και μικρές ροδέλες κίτρινο τυρί
  • Μπανάνα και φυστικοβούτυρο
  • Τοματίνια και χούμους
  • Μούρα και γιαούρτι
  • Καρότα και κομμάτι κρέας καπνιστό ή καλής ωρίμανσης

Η σημασία της ενυδάτωσης

Εάν δεν σου αρέσει να τρως πριν την άσκηση ( σου προκαλεί ναυτία π.χ) δεν είναι τόσο αρνητικό όσο φαντάζεσαι, αρκεί να παραμείνεις ενυδατωμένη πριν, κατά την διάρκεια και μετά.

Το έχεις ακούσει ξανά και ξανά, αλλά είμαι εδώ για να σου επιβεβαιώσω ότι το νερό είναι σημαντικό για το σώμα και την άσκηση, αφού σου δίνει ενέργεια και προλαμβάνει κράμπες και τραυματισμούς.

'Ενας καλός κανόνας είναι να στοχεύεις σε 9 ποτήρια νερό σε ημερήσια βάση. Η άσκηση αυξάνει τις ανάγκες του οργανισμού σε ενυδάτωση, γι΄αυτό να έχεις το νου σου πριν/ κατά την διάρκεια και μετά το τέλος της προπόνησης. Τις μέρες που ο ιδρώτας είναι έντονος, η αναπλήρωση με ηλεκτρολύτες μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωσή σου.

Extra tip: Μπορείς να φτιάξεις το δικό σου ενεργειακό ρόφημα με νερό καρύδας και μια πρέζα θαλασσινό αλάτι. Και για ένα γευστικό "ενισχυτικό” σνακ μετά την προπόνηση, δοκίμασε το καρπούζι.

Διάβασε επίσης: 5+1 τρόποι να καις περισσότερο λίπος από σήμερα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i