6 φθινοπωρινά ροφήματα με νερό ιδανικά για αποτοξίνωση

Με αυτές τις γευστικές προτάσεις για detox ροφήματα, το νερό δεν θα είναι ποτέ ξανά βαρετό

ροφήματα iStock

Η κατανάλωση άφθονου νερού είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία σου από κάθε άποψη. Στην πραγματικότητα, χρειάζεσαι αρκετό νερό στο σώμα σου για να πετύχεις σωστή πέψη, λειτουργία οργάνων, υγιή έντερα και υγιή οστά και μύες.

Η τακτική ενυδάτωση του σώματός σου είναι, επίσης, σημαντικό για την απώλεια βάρους ή/ και τη διατήρηση του βάρους. Και ενώ δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να πίνεις σκέτο νερό, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να ενσωματώσουν μερικά detox ροφήματα από νερό στην καθημερινή τους ρουτίνα - που σημαίνει ότι προσθέτουν φρούτα, λαχανικά, βότανα ή μπαχαρικά.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση νερού βοηθάει στην ενίσχυση του μεταβολισμού σου, στη μείωση της όρεξης και στη βελτίωση της πέψης. Έτσι, όταν προσθέτεις επιπλέον συστατικά με τη μορφή φρούτων ή βοτάνων, απλώς προσθέτεις περισσότερα πιθανά οφέλη για την υγεία στο ποτήρι σου. 

Τα ροφήματα νερού με επιπλέον συστατικά αποτοξίνωσης είναι ένας απολαυστικός και ωφέλιμος τρόπος να παραμείνεις ενυδατωμένη, ενώ λαμβάνεις βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Επιπλέον, είναι μία σούπερ οικονομική πρόταση, αφού πολλά από τα παρακάτω φρούτα, μπαχαρικά και λαχανικά τα έχεις ήδη στην κουζίνα σου. Φτιάξε, λοιπόν, την αγαπημένη σου συνταγή για αποτοξίνωση και απώλεια βάρους, και το νερό δεν θα είναι ποτέ ξανά βαρετό.

Διάβασε επίσης: Οι 10+2 πρακτικές αποτοξίνωσης για να ξεκινήσεις τη νέα σεζόν ισορροπημένη

Detox: 6 φθινοπωρινά ροφήματα με νερό για απώλεια βάρους και λίπους

ροφηματα_νερου
Istock

Λεμόνι/ Λάιμ/ Κύμινο

Μπορεί το κύμινο να μην είναι το πρώτο συστατικό που σκέφτεσαι όταν θέλεις να φτιάξεις ένα δροσιστικό αρωματικό νερό, αλλά ίσως να πρέπει να το ξανασκεφτείς! Έρευνα έχει βρει ότι ο συνδυασμός λάιμ και κύμινο μπορεί να έχει απίστευτα οφέλη για την υγεία. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2016, όσοι έτρωγαν λάιμ και κύμινο (υψηλές δόσεις) μαζί για οκτώ εβδομάδες παρουσίασαν θετικά αποτελέσματα στην απώλεια βάρους και τη μείωση του ΔΜΣ. Τα ίδια άτομα είχαν επίσης χαμηλότερα επίπεδα LDL χοληστερόλης μετά το πείραμα.

Βατόμουρο/ Λεμόνι

Υπάρχει μια ισχυρή χρωστική ουσία που βρίσκεται στα κόκκινα σμέουρα, γνωστή ως κετόνη, και υπάρχει ένας αυξανόμενος όγκος ερευνών που επικεντρώνονται στα πιθανά οφέλη αυτής της φυτικής ένωσης.

Μια αναφορά που βρέθηκε στο περιοδικό Plants σημειώνει ότι υπάρχουν πιθανά οφέλη για την υγεία από την κετόνη του βατόμουρου - συμπεριλαμβανομένης της απώλειας βάρους.

Πορτοκάλι/ Λεμόνι/ Μέντα

Όλα τα φρούτα περιέχουν πολυφαινόλες, οι οποίες είναι ένας τύπος φυσικής φυτικής ένωσης, αλλά οι πολυφαινόλες εσπεριδοειδών έχουν συνδεθεί ειδικά με την απώλεια βάρους και τη διαχείριση του βάρους.

Για να επωφεληθείς από αυτό με έναν εύκολο τρόπο, φτιάξε μόνη σου ένα ποτήρι νερό με πορτοκάλι, λεμόνι και μέντα. Μια έκθεση του 2014 από την Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτές οι πολυφαινόλες συσχετίστηκαν με μείωση του κοιλιακού λίπους και του συνολικού σωματικού βάρους και χρησιμοποιήθηκαν επίσης σε ορισμένους τύπους θεραπειών για την παχυσαρκία.

Πορτοκάλι/ Ρόδι/ Κανέλα

Πολλαπλές μελέτες έχουν δείξει ότι τα συμπληρώματα κανέλας συνδέονται με την απώλεια βάρους και τη μείωση του κινδύνου παχυσαρκίας, επομένως σίγουρα δεν θα ήταν κακό να ρίξεις λίγη στο νερό σου. Συνδύασε την το με ρόδι, το οποίο έχει επίσης πιθανές θετικές επιπτώσεις στην απώλεια βάρους και εσπεριδοειδή όπως τα πορτοκάλια. Ένα απολαυστικό ρόφημα για να υποδεχτείς το φθινόπωρο και να έχεις ένα ακόμη σύμμαχο στον στόχο σου για απώλεια βάρους.

Λεμόνι/ Σέλινο/ Αγγούρι

Ένας ασυνήθιστος συνδυασμός, το ποτήρι με αγγούρι, σέλινο και νερό με λεμόνι μπορεί να προσφέρει την αποτοξίνωση που χρειάζεσαι μετά από ένα διήμερο φαγητού. Το σέλινο λόγω των υψηλών επιπέδων του σε κάλιο, έχει βρεθεί ότι βοηθά στη μείωση της κατακράτησης υγρών και στη μείωση του φουσκώματος. Και ενώ χρειάζεται να γίνει περισσότερη έρευνα για την πιθανή σχέση μεταξύ αγγουριού και απώλειας βάρους, μια μελέτη διαπίστωσε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του κοιλιακού λίπους.

Μέντα/ Δενδρολίβανο/ Λεμόνι/ Αγγούρι

Γνωρίζεις ήδη τα απίθανα οφέλη του λεμονιού, της μέντας και του αγγουριού για απώλεια βάρους και αποτοξίνωσης, αλλά τι γίνεται με το δεντρολίβανο; Μπορεί να μην είναι τόσο αναζωογονητικό όσο τα βότανα όπως η μέντα ή ο βασιλικός, αλλά εξακολουθεί να παρέχει έναν ιδιαίτερο γευστικό τόνο και οφέλη στις προσπάθειές σου για αποτοξίνωση, βοηθώντας τελικά στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα.

Διάβασε επίσης: 8 βότανα που βοηθούν στην απαλλαγή του οργανισμού από τις τοξίνες

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i