Καταπολέμησε τη φλεγμονή με αυτόν τον χυμό | Και κράτα μακριά τις ιώσεις

Αυτή η αντιφλεγμονώδης συνταγή είναι φτιαγμένη με συστατικά που καταπολεμούν τη φλεγμονή, όπως ο κουρκουμάς, το τζίντζερ και ο ανανάς.

green istock

Εάν θέλεις να μειώσεις τη φλεγμονή στο σώμα σου δοκιμασε αυτήν την αντιφλεγμονώδη συνταγή. Κάθε ένα από τα συστατικά που περιέχει προσφέρει μοναδικά οφέλη για την υγεία, όπως καταπολεμά την χρόνια και την οξεία φλεγμονή, η οποία είναι ο τρόπος αντίδρασης του σώματος σε τραυματισμούς ή χρόνιες ασθένειες όπως καρδιακές παθήσεις.

Εκτός από αυτά τα οφέλη, ορισμένα από τα φυσικά συστατικά, ιδιαίτερα το τζίντζερ και ο ανανάς, βελτιώνουν την πέψη. Έτσι, πίνοντας αυτόν τον χυμό, όχι μόνο απολαμβάνεις ένα δροσιστικό ρόφημα αλλά ενισχύεις και το ανοσοποιητικό σου.

Γιατί χρειάζεσαι αυτήν τη συνταγή

  • Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά: Αυτός ο χυμός συνδυάζει πολλά ισχυρά συστατικά, το καθένα από τα οποία προσφέρει ένα μοναδικό μείγμα βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών, προάγοντας τη συνολική υγεία και ζωτικότητα.
  • Είναι φυσικό αντιφλεγμονώδες: Με συστατικά όπως ο κουρκουμάς, το τζίντζερ και ο ανανάς, αυτός ο χυμός έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να μειώσουν τον πόνο στις αρθρώσεις, να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να βελτιώσουν τη συνολική υγεία. .
  • Συμβάλλει στην καλή υγεία του πεπτικού: Συστατικά όπως το τζίντζερ και ο χυμός ανανά όχι μόνο καταπολεμούν τις φλεγμονές αλλά υποστηρίζουν επίσης την υγιή πέψη, καθιστώντας αυτόν τον χυμό μια εξαιρετική επιλογή για την υγεία του εντέρου και τη γενική ευεξία.

Τα 9 αντιφλεγμονώδη συστατικά που περιέχει η συνταγή

Όλα αυτά τα απλά συστατικά αποτελούν μέρος μιας αντιφλεγμονώδους δίαιτας και, μαζί, αποτελούν ένα τέλειο μείγμα.

  1. Αγγούρι: Το αγγούρι είναι ενυδατικό λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νερό και περιέχει αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής. Η δροσιστική του δράση μπορεί επίσης να καταπραΰνει το σώμα για να μειώσει τις φλεγμονώδεις αποκρίσεις.
  2. Σπανάκι: Είναι ένα από τα πιο συχνά πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και ισχυρά φυτοθρεπτικά συστατικά. Μεταξύ αυτών είναι η καμπφερόλη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τις επιδράσεις των φλεγμονωδών παραγόντων στο σώμα.
  3. Σέλινο: Είναι εξαιρετική πηγή τόσο αντιοξειδωτικών όσο και αντιφλεγμονωδών ενώσεων. Περιέχει απιγενίνη, ένα μόριο που προάγει την επισκευή του DNA και μπορεί να αναστείλει τις οδούς που προκαλούν φλεγμονή στα κύτταρα. 
  4. Ρίζα Κουρκουμά: Ο κουρκουμάς περιέχει κουρκουμίνη, μια χημική ένωση γνωστή για τις ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της. Η κουρκουμίνη έχει μελετηθεί εκτενώς και συχνά συγκρίνεται με αντιφλεγμονώδη φάρμακα ως προς την ικανότητά της να μειώνει τη φλεγμονή.
  5. Πιπερόριζα: Το τζίντζερ έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητάς του να καταπολεμά τις φλεγμονές.  Περιέχει τζίντζερόλη, μια βιοδραστική ουσία που έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση.
  6. Ανανάς: Πλούσιος σε βρομελίνη, ένα ένζυμο που βρίσκεται στον πυρήνα και το στέλεχος του φρούτου, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή, το πρήξιμο και τον πόνο. Επιπλέον, περιέχει βιταμίνες και μέταλλα που υποστηρίζουν τη γενική υγεία και μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή. 
  7. Μαύρο πιπέρι: Περιέχει πιπερίνη, η οποία όχι μόνο παρέχει την πικάντικη γεύση της, αλλά αυξάνει επίσης την απορρόφηση της κουρκουμίνης από τον κουρκουμά στο πεπτικό σύστημα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να ενισχύσει τα αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα του κουρκουμά.
  8. Λεμόνι: Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην καταπολέμηση της βλάβης που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες στο σώμα, μειώνοντας τη φλεγμονή. Επιπλέον, τα βιοφλαβονοειδή στα λεμόνια μπορούν να λειτουργήσουν ως φυσικά αντιφλεγμονώδη. 
  9. Πράσινο μήλο: Περιέχει βιταμίνη C, γνωστό αντιοξειδωτικό που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Οι φυτικές του ίνες βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

Η συνταγή που καταπολεμά τη φλεγμονή

green
istock

Θα χρειαστείς

  • 1 αγγούρι
  • Μία χούφτα baby σπανάκι
  • 1/4 ρίζα κουρκουμά ή 1 κ.σ. κουρκουμά τριμμένο
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • Το χυμό ενός λεμονιού
  • Κομμάτια ανανά
  • Τζίντζερ
  • Πιπέρι
  • Μισό πράσινο μήλο
  • Λιγο νερό

Οδηγίες

  • Ετοίμασε τα υλικά σου, ψιλοκόβωντας τα με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  • Πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα υλικά σε μπλέντερ υψηλής ταχύτητας.
  • Ανακάτεψε με λίγο νερό σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Σέρβιρε αμέσως και απόλαυσε τον σπιτικό αντιφλεγμονώδη χυμό.

Έξι λάθη που κάνεις με τον φυσικό χυμό και χάνει την θρεπτική του αξία

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i