Πώς να προσθέσεις το ποπ κορν σε σαλάτες, σούπες και κροκέτες!

Δεν είναι μόνο ένα αγαπημένο σνακ, τώρα παίρνει τη θέση που του αξίζει στα μενού των καλύτερων εστιατορίων.

συνταγές ποπκορν

Γνωρίζεις ήδη ότι το ποπκόρν είναι σούπερ υγιεινό και light: 1 φλιτζάνι φτιαγμένο στο φούρνο μικροκυμάτων ή στην ειδική συσκευή χωρίς λάδι έχει μόλις 31 θερμίδες, ενώ σου προσφέρει φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Όμως, ο λόγος που πολλοί σεφ έχουν

αρχίσει να το περιλαμβάνουν στις συνταγές τους είναι άλλος: Η ιδιαίτερη γεύση του, που

θυμίζει ξηρό καρπό και η τραγανιστή υφή που δίνει στα πιάτα. Εμείς σου προτείνουμε

τρεις διαφορετικούς τρόπους για να το αξιοποιήσεις στην κουζίνα σου!

Κάνε πιο crunchy τις σαλάτες και τις σούπες σου

Ο Josh Tomson, executive chef στο εστιατόριο Tree (Πενσιλβάνια, ΗΠΑ), σου προτείνει να καρυκέψεις το ποπκόρν με μπαχαρικά (δοκίμασε μοσχοκάρυδο και κανέλα) και να το προσθέσεις πάνω από ένα μπολ ζεστή παγωμένη κολοκυθόσουπα. Εναλλακτικά, μπορείς να αντικαταστήσεις με αυτό τα κρουτόν στις σαλάτες σου.

Πώς να προσθέσεις το ποπ κορν σε σαλάτες, σούπες και κροκέτες! - εικόνα 1

Δώσε έξτρα πηχτή υφή στις σούπες

Μια ιδέα της Annie Pettry, ιδιοκτήτριας και σεφ του εστιατορίου Decca (Κεντάκι): Ζεμάτισε το ποπκόρν σε αλατισμένο νερό, στράγγιξέ το και πέρασέ το από ψιλό σουρωτήρι. Ρίξε τον πολτό που θα πάρεις σε κατσαρόλα, τσιγάρισέ τον με λίγο λάδι και πρόσθεσε ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών. Άφησε το μείγμα να βράσει μέχρι η υφή του να γίνει αρκετά πηχτή. Πρόσθεσε τριμμένη παρμεζάνα και σέρβιρε με γαρίδες σοταριμένες και τσιγαρισμένα ποπκόρν.

Χρησιμοποίησέ το στο πανάρισμα

Ο Bret Macris, executive chef στο εστιατόριο Syndicated (Μπρούκλιν), βρήκε αυτό τον πρωτότυπο τρόπο για να κάνει το πανάρισμα ακόμα πιο τραγανό και gluten-free! Χτύπα στο μούλτι το ποπκόρν σε χοντρά κομμάτια. Βύθισε κομμάτια από κοτόπουλο ή χοιρινό σε χυλό που θα φτιάξεις από αβγό και ρυζάλευρο και στη συνέχεια ακούμπησέ το σε πιάτο όπου έχεις απλώσει το ποπκόρν, πιέζοντάς το με το πιρούνι για να κολλήσει πάνω στο κρέας. Τηγάνισε το κρέας σε ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά ή βάλ’ το σε ταψί που έχεις καλύψει με λαδόκολλα και ψήσ’ το στο φούρνο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i