5 κλασικές ασκήσεις με kettlebell για το σπίτι

Εύκολοι τρόποι για να γίνει το kettlebell ο πρωταγωνιστής του λειτουργικού bodybuilding.

kettlebell iStock

Είναι το kettlebell ο πρωταγωνιστής του λειτουργικού bodybuilding; Ο γνωστός προπονητής και πρώην αθλητής των CrossFit Games, Marcus Filly έχει βαλθεί να μας πείσει πως ναι. Θεωρεί ότι το kettlebell είναι ένα από τα πιο χρήσιμα και αποτελεσματικά κομμάτια εξοπλισμού γυμναστηρίου και με τοποθέτησή του στο αγγλικό Esquire μας δείχνει τον τρόπο για να βάλουμε στο πρόγραμμά μας το Kettlebell, ώστε να είναι αποτελεσματικό, διασκεδαστικό και φοβερά λειτουργικό. Ιδού λοιπόν οι 5 κινήσεις - tips που ο γκουρού προσφέρει. 

Κίνηση 1: Kettlebell Hip Hinge

Η άρθρωση του ισχίου είναι ένα βασικό μοτίβο κίνησης που παίζει καθοριστικό ρόλο στην παραγωγή ενέργειας για όλα τα είδη προπονήσεων. Μια καλή αιώρηση με μεγάλη άρθρωση ισχίου θα κάνει δύο πράγματα: πρώτον, θα δώσει την έμφαση της παραγωγής δύναμης στους γοφούς και τους γλουτούς και όχι στα πόδια. Όταν το κάνουμε αυτό, προστατεύουμε το κάτω μέρος της πλάτης, χτίζουμε μεγάλη δύναμη του κορμού, μεγάλη δύναμη της οπίσθιας αλυσίδας. Και δεύτερον, όταν πετυχαίνουμε μια καλή άρθρωση των ισχίων, με αυτόν τον τρόπο παράγουμε δύναμη και ταχύτητα στο kettlebell, που έχει ως αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή έλλειψης βαρύτητας της αιώρησης.

Κίνηση 2: Θέσεις για το Rack του Kettlebell

Η θέση Rack του kettlebell δεν είναι επίσης μια εντελώς αυτόνομη άσκηση, αλλά μια βασική τεχνική για να κρατάς το εργαλείο για όλους τους τύπους ασκήσεων. Όταν πρόκειται για kettlebells σε θέση rack, υπάρχει ένας βέλτιστος τρόπος να το κρατάμε που θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο τραυματισμού ή πόνου στον ώμο, τον αγκώνα και τον καρπό. Θα δημιουργήσει μια σταθερή, ισχυρή βάση για να κάνετε πολλές άλλες ασκήσεις", λέει ο Filly. "Αυτή η θέση rack είναι μια θέση υποδοχής για το clean, είναι μια θέση βάσης για το pressing, και είναι ένα μέρος που κάνουμε πολλές διαφορετικές λαβές, στατικές ισομετρικές ασκήσεις και μεταφορές για να χτίσουμε σπουδαίους ωμοπλάγιους μύες και αντοχή και σταθερότητα".

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i