10 έξυπνοι τρόποι για να μειώσεις τα έξοδα του σκύλου σου

Ο σκύλος σου θα παραμείνει χαρούμενος και εσύ δε θα χαλάς μία περιουσία για τα έξοδά του.

σκύλος iStock

Όλοι όσοι έχουμε σκύλο στο σπίτι, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πως δεν είναι απλώς ένα κατοικίδιο. Είναι παιδί μας, αδερφός μας, κολλητός μας και, όπως και να το κάνουμε, θέλουμε να του προσφέρουμε ό,τι καλύτερο στα χρόνια που είναι δίπλα μας. Με άλλα λόγια, αντίο λεφτά, αντίο κομπόδεμα. Ή μήπως όχι;

Όσο μη ρεαλιστικό και αν ακούγεται, υπάρχουν τρόποι να μείνουμε εντός προϋπολογισμού, χωρίς να λείψει τίποτα από το αγαπημένο μας ζωάκι. Ο σκύλος μας θα έχει τα "λούσα" του και εμείς δε θα ξεμείνουμε με 50 ευρώ από τα μισά του μήνα. Win-win υπόθεση, δηλαδή. Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση:

1. Σχεδίασε τον προϋπολογισμό σου

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις (ακόμη καλύτερα, πριν πάρεις σκύλο) είναι να καθορίσεις ένα budget για τα μηνιαία έξοδά του. Αυτό θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις καθαρή εικόνα σχετικά με το πόσα μπορείς να ξοδέψεις για τροφή, κτηνιατρική περίθαλψη και άλλα απαραίτητα.

2. Βρες προσιτό, ποιοτικό φαγητό

Κάνε μία έρευνα στις επιλογές τροφής υψηλής ποιότητας που ταιριάζουν στον προϋπολογισμό σου. Συχνά, η αγορά τροφής χύμα ή η εγγραφή σε υπηρεσίες παράδοσης μπορεί να σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις χρήματα μακροπρόθεσμα.

3. Εμβολιασμός και προληπτική φροντίδα

Η πρόληψη των ασθενειών είναι φθηνότερη από τη θεραπεία τους. Μπορείς να αναζητήσεις κλινικές χαμηλού κόστους ή κοινοτικά προγράμματα εμβολιασμού, εάν είναι απαραίτητο.

4. Φρόντισε για την οδοντική του υγεία

Η οδοντική υγεία είναι ζωτικής σημασίας για τους σκύλους. Αντί να αγοράζεις ακριβά οδοντιατρικά προϊόντα, βούρτσιζε τακτικά τα δόντια του σκύλου σου αφού ζητήσεις από τον κτηνίατρό σου να σου δείξει πώς γίνεται σωστά. 

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i