Τρία δωρεάν e-books για τον τομέα της ψυχικής υγείας

Αν σε ενδιαφέρουν θέματα που αφορούν στην ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.

e-books iStock

"Τα μυαλά μας, τα δικαιώματά μας" είναι η φράση που επέλεξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τη φετινή επέτειο της Ημέρας Ψυχικής Υγείας, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα "οικουμενικό ανθρώπινο δικαίωμα". Με αυτή την αφορμή, η μη κυβερνητική οργάνωση "Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας" κάνει διαθέσιμα στο κοινό τρία e-books που απευθύνονται σε επαγγελματίες στον τομέα της ψυχικής υγείας, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο για θέματα που αφορούν στην ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, στη διαχείριση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού σε νέους και νέες με αναπτυσσόμενες ή υπάρχουσες ψυχολογικές δυσκολίες, και στην αντιμετώπιση του εθισμού σε ηλεκτρονικά παιχνίδια (gaming).

Η οργάνωση δραστηριοποιείται από το 1977 και έχει παρουσία σε 7 κράτη, ξεκινώντας από την Ελλάδα, με σκοπό την παραγωγή πολιτικών πάνω σε ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία. Οι τρεις οδηγοί που παρουσιάζονται, έχουν υλοποιηθεί με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη συμβολή ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει η οργάνωση:

1.Balance - Οδηγός Καλύτερης Ισορροπίας μεταξύ Προσωπικής και Επαγγελματικής Ζωής

Ο οδηγός περιλαμβάνει πρακτικές συμβουλές και δραστηριότητες για την καλύτερη διαχείριση μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής στην μεταπανδημική εποχή. Εμβαθύνει σε βασικές θεωρίες, διερευνά τις προκλήσεις στην επαγγελματική ζωή, παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ψυχική υγεία και άλλα χρήσιμα εργαλεία για την αντιμετώπιση της επαγγελματικής εξουθένωσης (burn out). Θα το βρεις εδώ.

2.Arty - Εργαλειοθήκη ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση του αντικτύπου της πανδημίας Covid-19 σε νέους και νέες με αναπτυσσόμενες ή υπάρχουσες ψυχολογικές δυσκολίες

Η έκδοση περιλαμβάνει εργαλεία ώστε τα νεαρά άτομα να αντιμετωπίσουν κεκαλυμμένες πιέσεις και στρεσογόνους παράγοντες, προάγοντας την ψυχική τους υγεία μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας και εξερεύνησης. Επιπλέον, προχωρά σε ανάλυση των επιπτώσεων της πανδημίας σε κοινωνικό, γνωστικό και συναισθηματικό επίπεδο και των κοινωνικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα νεαρά άτομα. Θα το βρεις εδώ.

3.Mindset - Εγχειρίδιο για την αντιμετώπιση του εθισμού στα ηλεκτρονικά παιχνίδια (gaming)

Ο οδηγός είναι διαθέσιμος στα αγγλικά και περιλαμβάνει πληροφορίες και εργαλεία για την κατανόηση του εθισμού στο gaming αλλά και τις συνέπειες που προκύπτουν από αυτόν. Παράλληλα, το εγχειρίδιο περιλαμβάνει συμβουλές και πρακτικές ώστε οι νέοι να αναπτύξουν υγιείς συνήθειες ηλεκτρονικού παιχνιδιού και να επιτύχουν την ισορροπία με άλλες δραστηριότητες. Θα το βρεις εδώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i