Πώς θα ερωτευτείς ξανά τη δουλειά σου;

Πώς θα ανακαλύψεις το χαμένο πάθος για την εργασία σου.

δουλειά iStock

Θυμάσαι την πρώτη ημέρα που είδες την αγγελία εργασίας και τη στιγμή που σε κάλεσαν στο τηλέφωνο για να κανονίσεις την πρώτη συνέντευξη; Αναμφίβολα, ενθουσιασμός πλημμύρισε το μέσα σου και ένιωσες πως ένα νέο κεφάλαιο ξεκινάει για εσένα. Λίγα χρόνια αργότερα νιώθεις το ίδιο; 

Ενδέχεται τα πράγματα στη δουλειά να μην είναι το ίδιο ειδυλλιακά με τις πρώτες στιγμές - όπως συμβαίνει και σε κάθε σχέση - και όταν όταν οι εκκρεμότητες γίνονται ένα βουνό, να μην μπορείς να βρεις τον λόγο που είσαι ακόμα εδώ. Ωστόσο, πάρε μία βαθιά ανάσα και σκέψου πως υπάρχει τρόπος να ερωτευτείς και πάλι τη δουλειά σου. 

1. Θυμήσου για ποιον λόγο ήθελες να πας σε αυτή τη δουλειά αρχικά. Ήταν η εταιρεία, η φύση της δουλειάς, το αντικείμενο, κάποιος συνάδελφος που σε ενέπνεε; Προσπάθησε να καταλάβεις πότε και πώς άλλαξε αυτό που νιώθεις και δες αν υπάρχουν τρόποι να βελτιώσεις την κατάσταση. 

2. Αφού λοιπόν εντοπίσεις το πότε ήταν η στιγμή που ένιωσες πως χάνεις το ενδιαφέρον σου, δες ποιοι είναι οι τρόποι που θα μπορέσουν να σε βοηθήσουν να αλλάξεις αυτό που αισθάνεσαι ή την κατάσταση που σε ενοχλεί. Για παράδειγμα, ασχολήσου με πράγματα που έχουν μεγαλύτερη αξία για σένα αλλά και σε πρότζεκτ που θα βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας. Δεσμεύσου πιο πολύ σε αυτό που κάνεις και αντί να το αποφεύγεις, ψάξε τρόπους για να το επιδιορθώσεις. Μπορείς να εξασκηθείς στο να αυτοματοποιείς κάποια πράγματα, αν το πρόβλημα είναι ο φόρτος εργασίας ή να ζητήσεις από τους μάνατζερ κάποιον βοηθό ή έναν προσωρινό εργαζόμενο, με τον οποίο θα μοιραστείς τη δουλειά, κυρίως σε κρίσιμες περιόδους.

Αν πάλι βλέπεις πως κάθε μέρα μοιάζει ίδια με την προηγούμενη και την επόμενη, βρες ένα πρότζεκτ το οποίο να σε παθιάζει ή έστω σε ενδιαφέρει περισσότερο. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, τότε μπορείς να αρκεστείς στους ανθρώπους που υπάρχουν εκεί, με τους οποίους μπορείς να συνδεθείς. Τότε, ίσως η δουλειά αλλάξει και γίνει περισσότερο διασκεδαστική. 

Αν προσπαθήσεις τα πάντα και δεις πως τελικά τίποτα δεν αλλάζει, ίσως ήρθε η στιγμή να γυρίσεις μία καινούρια σελίδα στη ζωή σου. Ωστόσο, δεν είναι απίθανο, έτσι ξαφνικά να βρεις πάλι το χαμένο σου πάθος για αυτό που αγαπάς, αρκεί να δώσεις μία ακόμη ευκαιρία.

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i