Βελτίωσε την ψυχολογία σου μέσα σε 20 λεπτά

" Αξίζω, αξίζω, αξίζω...", δώσε στον εαυτό σου την αγκαλιά που του αξίζει.

θετικη_ψυχολογια istock

Μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο, αλλά οι καθημερινές θετικές δηλώσεις έχουν συνδεθεί με τη βελτίωση της ψυχικής υγείας, σύμφωνα με μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ. Στη μελέτη συμμετείχαν 135 φοιτητές και μια ολόκληρη ομάδα παρακινήθηκε, ώστε να ασκήσει καθημερινή αυτοσυμπόνια λέγοντας θετικά πράγματα στον εαυτό τους για 20 δευτερόλεπτα την ημέρα για ένα μήνα.

"Αυτή η πρακτική περιελάμβανε να τοποθετείς τα χέρια σου πάνω από την καρδιά και την κοιλιά σου, ενώ κάνεις καλές σκέψεις για τον εαυτό σου", δήλωσε στο Fox News Digital η συν-συγγραφέας της μελέτης Eli Susman, ερευνήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η καθημερινή πρακτική θετικών δηλώσεων συσχετίστηκε με μεγαλύτερη αυτοσυμπόνια, συναισθηματική ευεξία και μειωμένο άγχος στους φοιτητές σε σύγκριση με άλλη ομάδα ελέγχου. Όσο πιο συχνά έκαναν αυτή την εύκολη και θετική πρακτική, τόσο μεγαλύτερα ήταν τα οφέλη για την ψυχική τους υγεία. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Behavior Research and Therapy.

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι τα είδη ψυχοθεραπείας; Τι είναι η ψυχανάλυση; Ψυχολόγος ή ψυχίατρος;

Η πρακτική για καλύτερη ψυχολογία

θετικη_ψυχολογια
istock

Για να βελτιώσεις την ψυχική σου υγεία μπορείς να εφαρμόσεις την παρακάτω πρακτική.

  • Κλείσε τα μάτια σου και φέρε στο μυαλό σου ένα πρόσφατο λάθος, μια αποτυχία ή κάτι σχετικά με τον εαυτό σου που σε ενοχλεί τον τελευταίο καιρό, ή σε έχει κάνει να νιώσεις ανάξια, μη αγαπητή ή ανεπαρκής και παρατήρησε τι προκύπτει στο σώμα σου καθώς το φέρνεις στο μυαλό σου.
  • Φέρε το ένα χέρι στη κοιλιά και το άλλο στο στήθος σαν να αγκαλιάζεις με την ενέργειά και το σώμα σου τον εαυτό σου. Σε αυτό το σημείο καλείσαι να αναρωτηθείς: "Πώς μπορώ να γίνω φίλος με τον εαυτό μου αυτή τη στιγμή;", και όταν είσaι έτοιμη, μπορείς να ανοίξεις τα μάτια σου.

Μέρος της απήχησης αυτών των τεχνικών είναι ότι είναι εύκολες στην εκμάθηση και την εφαρμογή, ενώ μπορείς να τις κάνεις εξάσκηση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς κανένα κόστος.

Διαβάστε επίσης: 7 τρόποι να γίνεις πιο θετικός άνθρωπος | Χωρίς θετικές δηλώσεις

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i