3 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν το λούσιμο αν θες λαμπερά, υγιή μαλλιά

Τι να κάνεις πριν βρέξεις τα μαλλιά σου ώστε να επωφεληθείς πλήρως από το λούσιμο που θα ακολουθήσει.

hair iStock

Είναι γεγονός ότι ο τρόπος που λουζόμαστε φαίνεται να παίζει τον πιο κρίσιμο ρόλο στην υγεία και λάμψη των μαλλιών μας, αφού ο λανθασμένος τρόπος λουσίματος μπορεί να προκαλέσει μέχρι και προβλήματα στο τριχωτό (ξηροδερμία, ακμή. πιτυρίδα, έντονη λιπαρότητα). Και όπως έχουμε ξαναπεί, ένα μη υγιές τριχωτό σημαίνει μη υγιή μαλλιά.

Δες εδώ τι ακριβώς πρέπει να προσέξεις στο λούσιμο για να έχεις λαμπερά μαλλιά.

Υπάρχουν ωστόσο 3 πράγματα που μπορείς να κάνεις πριν το λούσιμο, έτσι ώστε όχι μόνο να διευκολύνεις τη διαδικασία αλλά και να εξασφαλίσεις ότι τα μαλλιά σου θα είναι λαμπερά και υγιή, όπως όταν βγαίνεις από το κομμωτήριο. 

Τι να κάνεις πριν μπεις στο ντους (πριν καν βρέξεις τα μαλλιά σου):

#1. Hair masks

Εφάρμοσε σε όλα τα μήκη των μαλλιών σου ειδικές θεραπείες ή μάσκες μαλλιών (πχ οι Olaplex θεραπείες αναδόμησης ή ακόμα και οι overnight μάσκες μαλλιών). Μπορεί ακόμα να είναι και κάποιο έλαιο μαλλιών που να σου αρέσει ή κάποια leave-in θεραπεία. Το νόημα είναι να αφήσεις το προϊόν να δράσει στα στεγνά μαλλιά σου για όσο περισσότερη ώρα μπορείς πριν τα ξεβγάλεις με νερό και σαμπουάν.

Δες επίσης: Γιατί αγαπάμε τόσο τα leave-in conditioners;

#2. Scalp treatments & massage

Παράλληλα με τις ενυδατικές μάσκες, μπορείς να κάνεις μια ήπια απολέπιση με ειδικό sculp scrub έτσι ώστε να καθαρίσεις καλά και επαρκώς το τριχωτό και να απομακρύνεις νεκρά κύτταρα, λιπαρότητα, ρύπους και υπολείμματα από σαμπουάν και άλλα haircare προϊόντα και προϊόντα styling που πολλές φορές παραμένουν και επιβαρύνουν την τρίχα. Παράλληλα, το μασάζ με το ειδικό εργαλείο scalp massage θα ευνοήσει την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή με αποτέλεσμα όχι μόνο να σε ανακουφίσει αλλά και να βελτιώσει την υγεία του τριχωτού - με αποτέλεσμα την ενδυνάμωση, και άρα γρηγορότερη ανάπτυξη της τρίχας.

Δες επίσης: Το scalpcare είναι ο νέος hot τρόπος για να έχεις υγιή μαλλιά: 4 τρόποι να το κάνεις σωστά

#3. Καλό ξεμπέρδεμα των μαλλιών

Είναι πολύ σημαντικό να χτενίζεις καλά και να ξεμπερδεύεις τα μαλλιά σου πριν τα βρέξεις, όσο είναι ακόμα στεγνά, ώστε να είναι πιο εύκολο να χτενιστούν μετά το λούσιμο. Αν δεν τα ξεμπερδέψεις πριν τα βρέξεις, υπάρχει ο κίνδυνος να μπλέξουν ακόμα χειρότερα μεταξύ τους, να δημιουργηθούν κόμποι που δύσκολα θα φύγουν αλλά και να δυσκολευτείς πολύ στο ξεμπέρδεμά τους στη συνέχεια. Όλο αυτό καταλαβαίνεις πόσο επιρρεπή κάνουν την τρίχα στο σπάσιμο αλλά και στην γενικότερη ταλαιπωρία της.

Δες επίσης: Τι θα γίνει αν δεν λούσεις τα μαλλιά σου για 7 ημέρες;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i