Τι θα γίνει αν δεν λούσεις τα μαλλιά σου για 7 ημέρες;

Ένας - ομολογουμένως - περίεργος αλλά και πολύ αποτελεσματικός τρόπος για εξαιρετικά λαμπερά μαλλιά.

hair iStock

Πρόσφατα συζητούσαμε για το πόσο συχνά πρέπει ή είναι καλύτερο να λουζόμαστε, σύμφωνα με τη γνώμη των ειδικών. Τι θα γίνει όμως αν αφήσεις να περάσουν 7 ολόκληρες ημέρες ανάμεσα στα λουσίματα;

Όσο απωθητική κι αν ακούγεται η ιδέα του να μην λουστείς για μια ολόκληρη εβδομάδα, είναι γεγονός ότι έχει αρχίσει να γίνεται μεγάλη τάση στο TikTok, με beauty influencers ανά τον κόσμο να δοκιμάζουν το λεγόμενο αυτό "hair detox". 

Γιατί αυτό ακριβώς προτείνει το πρόσφατο αυτό trend: Να απέχεις για μια βδομάδα τόσο από το λούσιμο όσο και από το styling των μαλλιών σου, μην χρησιμοποιώντας κανένα απολύτως προϊόν στην τρίχα, είτε αυτό είναι σαμπουάν ή conditioner είτε είναι αφρός ή τζελ. Με αυτόν τον τρόπο, πετυχαίνεις ένα "reset" στα μαλλιά σου αφού όταν επιτέλους τα λούσεις αυτά θα καθαρίσουν σε βάθος ενώ θα διαπιστώσεις μια άνευ προηγουμένου λάμψη σε αυτά.

Ο τρόπος είναι πολύ απλός, αφού περιλαμβάνει απλά το λούσιμο με ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό της τρίχας. Το λούσιμο είναι καλό να γίνει με δύο ξεβγάλματα και με χλιαρό, ή ακόμα καλύτερα, κρύο νερό. Μετά το στέγνωμα τα μαλλιά θα ακτινοβολούν λάμψη και καθαριότητα (προφανώς) ενώ θα είναι πιο απαλά από ποτέ - ιδίως αν δεν παραλείψεις το conditioner. 

Αν θες να δοκιμάσεις αυτόν το πρωτότυπο και κάπως παράξενο τρόπο για να αναδείξεις τη λάμψη των μαλλιών σου αλλά φοβάσαι μήπως δεν είναι υγιές να απέχεις από το λούσιμο για τόσες μέρες, να σου θυμίσουμε ότι οι δερματολόγοι δεν έχουν θεσπίσει κάποια ιδιαίτερη συχνότητα στο λούσιμο ως ενδεδειγμένη. Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να λούζεται όσο συχνά θέλει, χωρίς αυτό να επηρεάζει αρνητικά το τριχωτό ή τα μαλλιά του. Ίσα ίσα που στα ξηρά μαλλιά προτείνουν το λούσιμο μια φορά την εβδομάδα, κι αυτό για λόγους υγιεινής ώστε να μην φράξουν οι πόροι από ρύπους, βακτήρια και κατάλοιπα προϊόντων - δεδομένο που δείχνει ότι οι 7 μέρες είναι ο μάξιμουμ χρόνος που μπορείς να κρατήσεις τα μαλλιά άλουστα και να μην επηρεαστεί το τριχωτό.

Επίσης, είναι πολύ κατανοητό να νιώσεις ότι δεν αντέχεις να βλέπεις και να νιώθεις άλουστα τα μαλλιά σου, καθώς αυτά θα λαδώνουν και θα δείχνουν βρώμικα. Αν είσαι πράγματι αποφασισμένη να δοκιμάσεις το "hair reset", εξοπλίσου με υπομονή και επιστράτευσε έξυπνα χτενίσματα που θα κρύβουν τις bad hair days σου. Το αποτέλεσμα όμως σίγουρα θα σε δικαιώσει, αφού και τα μαλλιά μας χρειάζονται ένα detox πού και πού.

Δες εδώ: Δεν προλαβαίνεις να λουστείς; Το τέλειο χτένισμα που θα καμουφλάρει τις bad hair days σου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i