Αυτό είναι το (καθόλου αναμενόμενο) haircare trick που θα χαρίσει άφθονο όγκο ακόμα και στα πιο λεπτά μαλλιά

Το μυστικό βρίσκεται στο (τριπλό) λούσιμο.

hair iStock

Ναι, τα σωστά χτενίσματα, οι κατάλληλες τεχνικές στα κουρέματα αλλά και διάφορα άλλα tricks που έχουμε μελετήσει κατά καιρούς και εδώ, είναι ικανά να κάνουν ακόμα και τα πιο λεπτά μαλλιά να δείξουν απίστευτα πυκνά, με φοβερό όγκο. Υπάρχει ωστόσο ένα μικρό μυστικό σε ό, τι αφορά την περιποίηση των μαλλιών που λίγοι γνωρίζουν - κι όμως, μπορεί να κάνει τη διαφορά στο αποτέλεσμα που επιδιώκεις. 

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τον τρόπο που λούζουμε τα μαλλιά μας, και σύμφωνα με τους hair experts και τους δερματολόγους, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο όχι μόνο στο styling και την εμφάνιση των μαλλιών αλλά και στην υγεία και λάμψη τους. 

Δες επίσης: Healthy hair: 3 πράγματα που θα απέφευγε να κάνει στα μαλλιά της μια δερματολόγος

Οι ειδικοί λοιπόν επιμένουν ότι το σωστό λούσιμο, και πιο συγκεκριμένα, το διπλό ή τριπλό λούσιμο, είναι απαραίτητο όσο υπερβολικό  κι αν ακούγεται σε κάποιους. Αναφερόμαστε στο λούσιμο με δύο ή τρία ξεβγάλματα, που αρκεί ωστόσο να γίνεται στη συχνότητα που ήδη λούζεσαι και όχι καθημερινά. Δεν έχει επομένως σημασία το πόσο συχνά λούζεσαι αλλά η ποιότητα των λουσιμάτων που κάνεις. 

Δες επίσης: 3 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν το λούσιμο αν θες λαμπερά, υγιή μαλλιά

Αναλυτικότερα, το διπλό και τριπλό ξέβγαλμα βοηθάει την τρίχα και το τριχωτό να καθαρίσουν σε βάθος αφενός και να μην παραμείνουν υπολείμματα χημικών και σαπουνιού αφετέρου - εξ ου και το ξέβγαλμα που πρέπει να γίνεται αρκετές φορές και με άφθονο νερό. Διαφορετικά, τα όποια υπολείμματα μείνουν στην τρίχα ή στο τριχωτό θα φράξουν τους πόρους με αποτέλεσμα οι ρίζες των μαλλιών να δείξουν λαδωμένες από τις πρώτες κιόλας ώρες μετά το λούσιμο. Δεν είναι αυτή όμως η μόνη επίπτωση: τα υπολείμματα σαπουνιού και άλλων συστατικών του σαμπουάν και του conditioner ή της μάσκας βαραίνουν τόσο πολύ την τρίχα, που τα μαλλιά δείχνουν φλατ, μονότονα, χωρίς ζωντάνια, κίνηση και τον επιθυμητό όγκο. 

Δες επίσης: 5 μύθοι για την περιποίηση των μαλλιών που πολλοί δερματολόγοι θέλουν να σταματήσουμε να πιστεύουμε

Η λύση; Να κάνεις δύο ή τρία χέρια για να καθαρίσεις σε βάθος την τρίχα αφενός, αλλά να δώσεις προσοχή στο ξέβγαλμα που πρέπει να γίνεται σωστά σε κάθε χέρι, και ιδίως στο τελευταίο. Φυσικά, το αν θα είναι δύο ή τρία τα ξεβγάλματα εξαρτάται κυρίως από τα σαμπουάν που χρησιμοποιείς (τι συστατικά έχουν, πόσο "βαριά" είναι, τη διαλυτότητά τους κλπ). Βέβαια, μεγάλο ρόλο παίζει και το πόσο χοντρή ή λεπτή είναι η τρίχα σου, η υφή των μαλλιών σου (ίσια, σπαστά, σγουρά) και η κατάστασή τους (λιπαρά, κανονικά, ξηρά). Ανάλογα με το τι μαλλιά (και ανάγκες) έχεις, κανονίζεις αντίστοιχα και το τριπλό ή διπλό λούσιμο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i