Τα 3 πιο σημαντικά beauty λάθη των διακοπών

Λίγο πολύ όλες μας τα έχουμε διαπράξει - τι πρέπει να προσέχεις από δω και στο εξής.

skin iStock

Καλοκαίρι, ηλιοθεραπεία, βόλτες στην αμμουδιά και απανωτές βουτιές στο απέραντο μπλε της θάλασσας... Ποιος δεν ονειρεύεται τα παραπάνω ενόψει των διακοπών που πλησιάζουν; Κι επειδή όλες μας θα βρεθούμε σε κάποιο νησί ή καλοκαιρινό θέρετρο, ήρθε η ώρα να σου επιστήσουμε την προσοχή σε ορισμένα λαθάκια που όλες κάνουμε κατά καιρούς. 

Δες επίσης: 3 πράγματα που δεν πρέπει με τίποτα να λείπουν από το νεσεσέρ παραλίας

Οι πιο σημαντικές παραλείψεις το καλοκαίρι αφορούν τα παρακάτω:

#1. Βάφεσαι (έντονα) στη θάλασσα

Πολλές κοπέλες δεν μπορούν να κάνουν χωρίς μακιγιάζ. Οι βαριές, καλυπτικές βάσεις, το bronzer / ρουζ καθώς και οι σκιές ή οι πούδρες μπορεί, σε συνδυασμό με τη ζέστη, τις υψηλές θερμοκρασίες και τον ιδρώτα, να φράξουν τους πόρους προκαλώντας σπυράκια. Επιπλέον, η ζέστη ευνοεί το "λιώσιμό" τους, κάτι που θα αλλοιώσει το μακιγιάζ όσο setting spray και να βάλεις. Το ίδιο ισχύει και με τη μάσκαρα: με την πρώτη βουτιά κινδυνεύεις να τρέξει στα μάτια σου και να μουτζουρωθείς, με το αποτέλεσμα να μην σου αρέσει.

Η λύση; Προτίμησε αδιάβροχο μακιγιάζ και μάσκαρα που μένουν σταθερά στο πρόσωπο. Ακόμα καλύτερα, απόφυγε εντελώς το μακιγιάζ αν μπορείς, έτσι ώστε να δώσεις στο δέρμα σου την ευκαιρία να αναπνεύσει.

Δες επίσης: Έσπασε(ς) σπυράκι στο πρόσωπο; Τα SOS βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις

#2. Ξεχνάς το αντηλιακό

Μέγα λάθος, καθώς όχι μόνο ευνοείς την πρόκληση σοβαρών εγκαυμάτων στο σώμα αλλά και συντελείς στην (πρόωρη) γήρανση της επιδερμίδας σου, με την εμφάνιση κηλίδων, πανάδων και λεπτών γραμμών να είναι δεδομένη. Μια ακόμη παράλειψη ωστόσο είναι και η εξής: να μην εφαρμόζεις αντηλιακό σε μικρότερα ή αθέατα σημεία που θεωρείς ότι δεν επηρεάζονται από τον ήλιο. Δυστυχώς, αυτή δεν είναι παρα μόνο μια θεώρηση, αφού ο ήλιος μάς βλέπει από παντού (και σε όλα τα σημεία του σώματός μας), πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να προκληθούν βλάβες και εγκαύματα παντού.

Τι να κάνεις; Άπλωνε αντηλιακό και ανανέωνέ το εντατικά και στα εξής σημεία: στον αυχένα και στον λαιμό, στα αυτιά, στις πατούσες και στις παλάμες, στα χείλη και στα μαλλιά. 

#3. Ξυρίζεσαι λίγο πριν μπεις στη θάλασσα

Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ότι το δέρμα σου τσούζει όταν βουτάς στη θάλασσα ενώ έχεις ξυριστεί πρόσφατα. Αυτό συμβαίνει γιατί το ξυραφάκι αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και ένα μέρος της υδρολιπιδικής μεμβράνης της επιδερμίδας, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να δημιουργεί και ερεθισμούς ή μικρές αμυχές και πληγές. Είναι λογικό λοιπόν να πονάς όταν το ήδη ερεθισμένο δέρμα σου έρχεται σε επαφή  με το αλμυρό νερό.

Η λύση; Φρόντισε να ξυριστείς τουλάχιστον δύο μέρες πριν την εμφάνισή σου στην παραλία, ενώ θα προτείναμε να βάλεις στο πρόγραμμα από το φθινόπωρο μια πιο μόνιμη επιλογή αποτρίχωσης (laser, κερί).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i