Η μοναδική συνήθεια που θα σου εξασφαλίσει σφριγηλή επιδερμίδα μετά τα 50

Ίσως το πιο σημαντικό tip ever.

Sarah Jessica Parker Splash News / Ideal Image

Η υγεία της επιδερμίδας είναι το κύριο ζητούμενο για να δείξει λαμπερή και όμορφη, σε κάθε ηλικία. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται εντατική, εξειδικευμένη φροντίδα και περιποίηση για να αναδειχθεί η λάμψη της, ενώ αν αυτή η περιποίηση εκλείψει εμφανίζονται διάφορα προβλήματα - ακόμα και λεπτές γραμμές σε νεαρή ηλικία. Τα παραπάνω ισχύουν για όλες τις γυναίκες, ιδιαίτερα για όσες μπαίνουν ή έχουν ήδη μπει στην εμμηνόπαυση. Ευτυχώς, υπάρχουν κάποιοι "χρυσοί" κανόνες που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη και σφριγηλή για περισσότερο - ενώ ένας είναι ο πιο σημαντικός για να καταφέρεις να διατηρήσεις αυτή τη νεανικότητα στο δέρμα σου.

Δες επίσης: Sunscreen Cocktailing: Το νέο, viral trend που πρέπει να αποφεύγεις οπωσδήποτε

Επένδυσε σε ποιοτικό skincare (αλλά και στον δερματολόγο σου)

Όσο μεγαλώνουμε οι ανάγκες μας αλλάζουν, ενώ η επιδερμίδα μας ζητά περισσότερα συστατικά και ειδικές συνθέσεις που στοχεύουν σε συγκεκριμένες ανάγκες του προσώπου (λάμψη, αντιγήρανση, ανόρθωση, βαθιά θρέψη, αντιμετώπιση ξηρότητας κλπ). Κι ενώ το γεγονός ότι μια πανάκριβη κρέμα ή ορός δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι θα είναι και αποτελεσματικά για το δέρμα σου, είναι αλήθεια ότι τα πολύ καλά συστατικά συνήθως συνεπάγονται και ανεβασμένες τιμές.

Καλό είναι να επισκεφτείς τον δερματολόγο σου για να δείτε μαζί τι ανάγκες έχει το δέρμα σου και ποια προϊόντα είναι καλό να χρησιμοποιείς, αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Πρόκειται για μια σοφή κίνηση που θα σε γλυτώσει από πολλά δεινά στο μέλλον. Αυτός θα σε ενημερώσει σχετικά με τον τύπο επιδερμίδας που έχεις αλλά και για το ποιες κρέμες και σέρουμ είναι ιδανικές για σένα και τις ανάγκες του δέρματός σου. 

Δες επίσης: Strawberry Jello Nails: Η πιο κομψή επιλογή μανικιούρ για τη μεταβατική αυτή εποχή

Beauty Editor's tip: Είναι σημαντικό να εφαρμόζεις κρέμες που σου έχει προτείνει ο ίδιος και να μην χρησιμοποιείς όποιο προϊόν είδες τυχαία στο διαδίκτυο ή σου σύστησε η αγαπημένη σου φίλη. Κι αυτό γιατί, αφενός κάθε επιδερμίδα έχει τελείως διαφορετικές ανάγκες, αφετέρου δεν έχουν όλα τα προϊόντα την ίδια επίδραση σε κάθε πρόσωπο. Σε αυτό το σημείο θέλουμε να τονίσουμε την εξαιρετική σημασία που παίζει ο δερματολόγος στις ζωές μας: καλό είναι να τον εμπιστεύεσαι και να τον συμβουλεύεσαι για οτιδήποτε σε απασχολεί.

Note: Φυσικά, η παραπάνω συμβουλή δεν έχει αξία αν αμελείς την εφαρμογή αντηλιακού συστηματικά, καθώς όπως έχουμε πει ο ήλιος ευθύνεται για το μεγαλύτερο ποσοστό φωτογήρανσης στο πρόσωπο (κηλίδες, ρυτίδες, πανάδες). Το αντηλιακό δρα συνδυαστικά με το κατάλληλο skincare, για να σου εξασφαλίσει την απαραίτητη προστασία - χωρίς αυτό δεν έχει αξία καμία κρέμα, ούτε η πιο πολυτελής.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i