Sunscreen Cocktailing: Το νέο, viral trend που πρέπει να αποφεύγεις οπωσδήποτε

Γιατί είναι επικίνδυνο να συνδυάζεις το αντηλιακό προσώπου με άλλα προϊόντα μακιγιάζ;

skin iStock

Η πρόσφατη τάση στο makeup - skincare ορίζει να αναμειγνύουμε το αντηλιακό προσώπου με άλλα προϊόντα μακιγιάζ όπως το foundation, τα κρεμώδη ρουζ και highlighter, το bronzer και το concealer, ώστε να δημιουργείται ένα μείγμα που θα κάνει τη βάση μας ακόμα πιο ομοιόμορφη. Έτσι, παρέχεται ταυτόχρονα μια κάλυψη αλλά και μια αντηλιακή προστασία, ενώ μειώνονται τα λευκά σημάδια που μπορεί να αφήνει ένα αντηλιακό στο πρόσωπο, κάνοντάς μας να δείχνουμε χλωμές (ή απλά λευκές).

Δες επίσης: Strawberry Jello Nails: Η πιο κομψή επιλογή μανικιούρ για τη μεταβατική αυτή εποχή

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν όλα τα κορίτσια του ΤikTok που έχουν κάνει viral την τάση, ένα hack που διχάζει τους δερματολόγους και ειδικούς υγείας. Ο λόγος; Θεωρούν ότι αυτή η τεχνική αλλοιώνει το αντηλιακό αποδυναμώνοντάς το, με αποτέλεσμα τελικά να μην προστατεύεται το δέρμα μας από τον ήλιο.

Αναλυτικότερα, τα διάφορα προϊόντα μακιγιάζ που αναμειγνύονται με το αντηλιακό μπορεί να αλλάξουν τη χημεία του, αποδυναμώνοντας τη φόρμουλά του, με αποτέλεσμα να σε αφήνουν απροστάτευτη απέναντι στις πολύ βλαβερές ακτίνες UV. Οι περισσότερες φόρμουλες των αντηλιακών είναι ιδιαίτερα σύνθετες, οπότε καλό είναι να μην παρεμβαίνει κανένα άλλο στοιχείο που μπορεί να τις αποσυνθέσει.

Δες επίσης: Ενυδατική κρέμα και αντηλιακό: Ποια η σωστή σειρά εφαρμογής τους;

Κι ενώ ακούγεται αθώο το να προσθέσεις μια δυο σταγόνες από το foundation σου στο αντηλιακό, η αλήθεια είναι ότι πολλά προϊόντα μακιγιάζ περιέχουν έλαια που μπορεί να προκαλέσουν αποχωρισμό των ζωτικών στοιχείων ενός αντηλιακού. Έτσι, η σύνθεση αλλάζει και μπορεί να δημιουργηθούν θέματα υφής - να μην απλώνεται καλά στο δέρμα, να κάνει κομπάκια ή λεκέδες, να δημιουργούνται αποχρωματισμοί ή δυσχρωμίες. 

Δες επίσης: Τα lip glosses με υαλουρονικό οξύ είναι η νέα τάση στο μακιγιάζ τώρα

Τι οφείλεις να κάνεις

Αρχικά, το αντηλιακό πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα της skincare ρουτίνας σου, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να το απλώνεις μετά την ενυδατική κρέμα και πριν το μακιγιάζ, αφού το αφήσεις να στεγνώσει καλά. Σημείωσε ότι με όλα τα παραπάνω δεν εννοούμε ότι δεν πρέπει να φοράς αντηλιακό με μακιγιάζ, αλλά ότι καλό είναι να προηγείται του μακιγιάζ και να το εφαρμόζεις μόνο του, όχι αναμειγνύοντας διάφορες συνθέσεις μεταξύ τους.

Εναλλακτικά, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να παραλείψεις το άχρωμο αντηλιακό και να προτιμήσεις αντηλιακό με χρώμα, που άνετα μπορεί να αντικαταστήσει το foundation σου. Έτσι, και τα λευκά υπολείμματα γλυτώνεις και ομοιόμορφη βάση δημιουργείς, καλύπτοντας τις όποιες ατέλειες με φυσικό τρόπο. Υπάρχουν αντίστροφα και τα foundations με SPF, που περιέχουν δείκτη προστασίας, δεν μπορούν ωστόσο από μόνα τους να αντικαταστήσουν το αντηλιακό καθώς ο δείκτης είναι συνήθως μικρός (SPF 10 ή 15). Κι επειδή δεν πρέπει να στηριχτείς μονάχα σε αυτό το foundation, καλό είναι να προηγείται μια στρώση κανονικού αντηλιακού.

Τέλος, σαν μια έξτρα προστασία, μπορείς να εφαρμόζεις αντηλιακό σπρέι ή πούδρα στο τελευταίο βήμα του μακιγιάζ και πριν βγεις από το σπίτι, ενώ το συγκεκριμένο είδος αντηλιακού βολεύει πολύ και για ανανέωση on the go, όσο είσαι εκτός σπιτιού.

Δες επίσης: 5 αντηλιακά σπρέι για να ανανεώνεις πανεύκολα το αντηλιακό σου μέσα στη μέρα

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i