3 τάσεις μακιγιάζ ματιών που θα απέφευγε μια οφθαλμίατρος

Όλα όσα υποστηρίζει η γιατρός.

μακιγιάζ ματιών pexels

Η περιοχή των ματιών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και επομένως επιρρεπής σε μολύνσεις που μπορεί να σε πλήξουν, γεγονός που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή από πλευράς σου σε ό,τι έχει να κάνει με τα μάτια. Και όταν μιλάμε για μακιγιάζ, τότε η προσοχή που οφείλεις να δώσεις πολλαπλασιάζεται, αφού και η παραμικρή παράλειψη μπορεί να σου δημιουργήσει θέματα από το πουθενά. 

Πρόσφατα πέσαμε σε ένα βίντεο μιας οφθαλμίατρου στο TikTok που αναφέρθηκε σε 3 τάσεις μακιγιάζ που δεν θα δοκίμαζε ποτέ, λόγω του ότι τις θεωρεί επικίνδυνες για την ευαίσθητη αυτή περιοχή. Ποιες είναι αυτές;

Δες κι εδώ: Ombré concealer: Το viral makeup trend για πιο λαμπερό, φωτεινό βλέμμα μέσα σε 5'

#1. θα απέφευγε τα lash extensions

Πρόκειται για μια αρκετά διαδεδομένη τεχνική επέκτασης βλεφαρίδων, που την προτιμούν πολλές γυναίκες τόσο για να κάνουν τις βλεφαρίδες τους να φαίνονται πιο μακριές, όσο και πιο πυκνές και γυριστές. Κι ενώ δεν έχουν βγει επίσημες έρευνες που να ενοχοποιούν το lash extension, η γιατρός υποστηρίζει ότι υπάρχει υψηλό ρίσκο συγκέντρωσης βακτηρίων στη ρίζα τους, ακόμα κι αν τις καθαρίζεις καθημερινά και με επιμέλεια. Γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό των βλεφάρων (και άρα πόνο ή ενόχληση) όπως και σε διάφορες μολύνσεις στο μάτι. 

#2. Δεν θα φορούσε μολύβι ματιών στην εσωτερική γραμμή των βλεφαρίδων (waterline)

H ίδια υποστηρίζει ότι υπάρχουν αρκετοί αδένες στην περιοχή, και όποτε βάφουμε με μολύβι τη γραμμή των βλεφαρίδων, αυτοί φράσσουν με αποτέλεσμα και πάλι να κινδυνεύεις να πάθεις κάποια μόλυνση ή ξηροφθαλμία. 

Note: Αν θες να είσαι σίγουρη, καλό είναι να ξύνεις τα μολύβια σου σε κάθε εφαρμογή και όχι μετά από καιρό - αυτή η συνήθεια αποτελεί μια μορφή απολύμανσης, αφού αφαιρούνται τα όποια μικρόβια έχουν κάτσει στην επιφάνεια της μύτης του μολυβιού. Επίσης, απόφυγε τα υγρά liners στο εσωτερικό των ματιών σου, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να τα απολυμάνεις πριν τα χρησιμοποιήσεις.

#3. Θα απέφευγε τα lash serums που περιέχουν προσταγλανδίνη

Πρόκειται για μια ουσία που βοηθάει πράγματι τις βλεφαρίδες να δυναμώσουν και να μεγαλώσουν, μπορεί όμως να έχει και παρενέργειες. Μια από αυτές είναι να σκουρύνει την περιοχή γύρω από τα μάτια ή να δημιουργήσει επίσης ερεθισμό και πόνο στα βλέφαρα. 

Δες επίσης: Πώς να δυναμώσεις τα νύχια σου ώστε να μακραίνουν φυσικά

Disclaimer: Φυσικά, τα παραπάνω είναι προφυλάξεις που προτείνει η συγκεκριμένη γιατρός και δεν σημαίνει ότι θα κινδυνεύσεις σίγουρα αν δοκιμάσεις την οποιαδήποτε τάση μακιγιάζ. Αποτελούν μάλλον πιθανές αντενδείξεις και παρενέργειες που μπορεί να προκύψουν από τη χρήση κάποιων καλλυντικών, όπως άλλωστε μπορεί να συμβεί με κάθε προϊόν που βάζουμε στην επιδερμίδα μας. Με λίγα λόγια, δεν σημαίνει ότι θα πάθεις μόλυνση αν βάλεις lash extensions ή εφαρμόζεις μολύβι ματιών. Εφιστά ωστόσο την προσοχή μας σε κάποιες τεχνικές που μπορεί να είναι πιο παρεμβατικές και ερεθιστικές για τα μάτια μας, μια περιοχή που είναι ούτως ή άλλως πιο ευαίσθητη από άλλες. 

Δες το βίντεο της γιατρού:

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i