Η DIY μάσκα ενυδάτωσης και λάμψης για τη θαμπή επιδερμίδα από το ξενύχτι

Αν παρατηρείς μια αλλαγή στην επιδερμίδα σου, πιθανόν να χρειάζεσαι έξτρα περιποίηση και ενυδάτωση.

skin istock

Η θαμπάδα και η έλλειψη λάμψης στην επιδερμίδα είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, τη γιορτινή περίοδο ωστόσο που διανύουμε είναι συχνά συνέπεια των συνεχόμενων ξενυχτιών αλλά και της όχι τόσο ισορροπημένης διατροφής στην οποία υποκύπτουμε οι περισσότεροι. Με λίγα λόγια, τα πολλά γλυκά και λιπαρά στη διατροφή, οι μεγαλύτερες ποσότητες αλκοόλ από αυτές που συνηθίζουμε συνδυαστικά με την έλλειψη ύπνου προκαλούν την πτώση των επιπέδων ενυδάτωσης. Έτσι, το δέρμα μπορεί να δείχνει ξηρό, αφυδατωμένο και με μια αίσθηση τραβήγματος, ακόμα και να ξεφλουδίζει ή να κοκκινίζει. Επιβαρυντικό ρόλο σε όλα τα παραπάνω παίζουν και οι συνεχόμενες αυξομοιώσεις της θερμοκρασίας. 

3 κομψά χτενίσματα που είναι ό,τι πρέπει για το ρεβεγιόν

Τι μπορείς να κάνεις αν παρατηρείς όλα τα παραπάνω; Εκτός από το να προσπαθήσεις να απέχεις, όσο γίνεται, από όλες τις συνθήκες που φέρουν τις επιπτώσεις αυτές, καλό είναι να φροντίσεις να περιποιηθείς ακόμα περισσότερο την επιδερμίδα σου. Αυτό σημαίνει να ακολουθείς πιστά τη ρουτίνα περιποίησης με τις ενυδατικές κρέμες και τους ορούς αλλά και να βάλεις στη ρουτίνα σου μια μάσκα ενυδάτωσης και θρέψης, την οποία θα εφαρμόζεις κάθε βράδυ για λίγες μέρες. 

DIY mani: Η πανεύκολη κίνηση που θα μετατρέψει ακόμα και το πιο απλό μανικιούρ σε απόλυτα γιορτινό

Αν είσαι fan των DIY συνταγών, δες παρακάτω μια εύκολη συνταγή για μάσκα προσώπου που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι.

Υλικά για DIY μάσκα ενυδάτωσης και θρέψης:

1 κουταλιά πολτοποιημένης μπανάνας
1 κ.σ. μέλι

1 κ.γ. ελαιόλαδο

¼ του φλιτζανιού απλό γιαούρτι

Ανάμειξε τα υλικά μεταξύ τους, ανακατεύοντας αρχικά με μια κουτάλα και στη συνέχεια με το μίξερ, μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός. Άπλωσε στην επιδερμίδα σου το μείγμα μέχρι να καλυφθεί εξ ολοκλήρου το πρόσωπο, και άφησέ το να δράσει για 15'. Ξέπλυνε με άφθονο νερό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i