Περιποίηση προσώπου μετά τα 40: Το βήμα που δεν πρέπει με τίποτα να αμελήσεις για πλήρως ενυδατωμένη επιδερμίδα

Αυτό το προϊόν δεν πρέπει να λείπει από τη ρουτίνα σου.

skin iStock

Υπάρχει λόγος που η ενυδάτωση θεωρείται τόσο σημαντική σε όλες τις ηλικίες, και ακόμα περισσότερο στα 40+. Και αυτός δεν έχει να κάνει με το μάρκετινγκ (για να μας πείσει να αγοράζουμε όσο το δυνατόν περισσότερες κρέμες), αλλά πρωτίστως με την υγεία της επιδερμίδας μας. 

Μια πολύ καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα έχει λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσει λεπτές γραμμές και ρυτίδες νωρίτερα από το αναμενόμενο ή να ταλαιπωρηθεί από όλα τα προβλήματα της ξηρότητας και της αφυδάτωσης που μπορεί να προκύψουν (βλ. ξεφλούδισμα, ερυθρότητα, αίσθημα καύσου), και που με τη σειρά τους ενδέχεται να οδηγήσουν σε πρόωρη γήρανση. 

Μάσκαρα: Είσαι σίγουρη ότι τη βάζεις σωστά; 5 tips για τέλεια εφαρμογή

Τώρα, όσο τα χρόνια περνούν και μιλάμε για πιο ώριμες επιδερμίδες, η ενυδάτωση και η βαθιά θρέψη κρίνεται ακόμα πιο αναγκαία, ώστε να διατηρήσουμε την κατάσταση του δέρματος σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση, για περισσότερο. Και σε αυτό το σημείο παίζουν τον δικό τους ρόλο όχι μόνο η διατροφή και το υγιεινό lifestyle, αλλά και η κατάλληλη περιποίηση.

Ποιο είναι το πιο σημαντικό βήμα της σωστής skincare ρουτίνας, αν έχεις ξεπεράσει τα 40 (και όχι μόνο); Εκτός από τις κρέμες και τους ορούς, που ελπίζουμε ότι έχεις ήδη στη διάθεσή σου, η εφαρμογή μιας τονωτικής λοσιόν ή essence είναι επίσης απαραίτηη. Το toner ή το essence θα βελτιώσουν την υδρολιπιδική ασπίδα της επιδερμίδας ενώ θα κλειδώσουν την υγρασία και θα καταπραΰνουν το δέρμα χαρίζοντας μια μοναδική αίσθηση. 

Πώς θα κάνεις το εύκολο χτένισμα που θα σου χαρίσει πανέμορφα μαλλιά, σαν κομμωτηρίου

Το σημαντικότερο; Απλώνονται πανεύκολα ενώ χαρίζουν μια πραγματική ανάσα δροσιάς, κάνοντας το δέρμα σου να δείχνει και να είναι λείο και μεταξένιο. Εφαρμόζεται αμέσως μετά τον καθαρισμό και πριν από το μακιγιάζ ή ακόμα και μόνη της.

Tip: Μπορείς επίσης να αναμείξεις τη λοσιόν σου με το foundation για να αραιώσεις τη σύστασή του και να κάνεις πιο ανάλαφρη την απόχρωση στο δέρμα σου, ώστε να δείχνει απόλυτα φυσικό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i