10 σαμπουάν αναδόμησης για τα ταλαιπωρημένα, θαμπά μαλλιά που χρειάζονται θρέψη

Χάρισε στα μαλλιά σου τη λάμψη και ενυδάτωση που τους λείπει με αυτά τα επανορθωτικά σαμπουάν.

μακρια μαλλια iStock

Αναμφίβολα τα μαλλιά μας υφίστανται αρκετή ταλαιπωρία ολόκληρο τον χρόνο: είτε την αποδίδουμε στο καλοκαίρι και στις διακοπές, είτε στη συνεχόμενη χρήση εργαλείων styling που κάνουμε σχεδόν καθημερινά (οι περισσότερες από εμάς), το αποτέλεσμα είναι συχνά το ίδιο: έλλειψη λάμψης και θαμπάδα, ξηρότητα, ακόμα πιο έντονο φριζάρισμα. Επιπλέον, η ηλιακή ακτινοβολία σε συνδυασμό με την πιο χαλαρή (ή ελλιπή) περιποίηση, είναι παράγοντες που αποδυναμώνουν την τρίχα και κάνουν τα μαλλιά να δείχνουν τουλάχιστον απεριποίητα. Αν τώρα βάφεις τα μαλλιά σου, προσθέτεις στην εξίσωση άλλον έναν επιβαρυντικό παράγοντα για την τρίχα, μια και οι τεχνικές εργασίες της βαφής μπορεί να ταλαιπωρήσουν τα μαλλιά, ιδίως όταν δεν ακολουθείται μια σωστή φροντίδα.

Όλα τα (σωστά) steps περιποίησης για ενυδατωμένα χείλη ακόμα και τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα

Ποια είναι η λύση; Αρχικά, να σταματήσεις για όσο περισσότερο καιρό μπορείς τη χρήση των εργαλείων styling και να εντάξεις στην καθημερινή σου περιποίηση ενυδατικά σαμπουάν και conditioners αλλά και μάσκες μαλλιών. Ιδίως σε ό, τι αφορά το σαμπουάν, καλό είναι να επιλέξεις ένα σαμπουάν επανόρθωσης / αναδόμησης, που θα περιποιηθεί την τρίχα και θα της χαρίσει όλη τη θρέψη που χρειάζεται. Βασικά, το σαμπουάν αποτελεί τη βάση για οποιοδήποτε προϊόν ακολουθήσει ενώ είναι και αυτό που κάνει την πιο ουσιαστική δουλειά, αφού καθαρίζει ταυτόχρονα την τρίχα και το τριχωτό από τους ρύπους, τα βακτήρια και τα νεκρά κύτταρα που συγκεντρώνονται καθημερινά.

Jennifer Aniston: Το tip που ακολουθεί καθημερινά για (φυσικό) λίφτινγκ προσώπου στο σπίτι

Δες παρακάτω τα δικά μας αγαπημένα σαμπουάν επανόρθωσης:

Revitalizing Nourishing Shampoo, Hair Rituel by Sisley

Revitalizing Nourishing Shampoo, Hair Rituel by Sisley

Μια θρεπτική φόρμουλα περιποίησης των μαλλιών, εμπλουτισμένη με βοτανικά έλαια. Καθαρίζει απαλά, θρέφει και επανορθώνει την τρίχα παρέχοντας παράλληλα άνεση στο τριχωτό της κεφαλής. Τα μαλλιά τυλίγονται σε μια μοναδική απαλότητα από το πρώτο λούσιμο. Επανακτούν την ομορφιά τους και τη μεταξένια τους αίσθηση και ποιότητα.

Kera - Solutions Resurfacing Shampoo, Vichy

Kera - Solutions Resurfacing Shampoo, Vichy

Χημικοί, μηχανικοί και θερμικοί παράγοντες βλάπτουν τη δομή της τρίχας σε βάθος και καταστρέφουν την κερατίνη της. Τα μαλλιά ταλαιπωρούνται και γίνονται: τραχιά, θαμπά και εύθραυστα.. Το Kera-Solutions resurfacing shampoo συνδυάζει μια σύνθεση micro γεμίσματος με το pro-keratin complex για να ανανεώσει τα μαλλιά σε μία χρήση. Επανορθώνει τα μαλλιά με μια χρήση. Θρέφει τις ίνες της τρίχας.

Shampoo Ultimate Repair, Gliss

Shampoo Ultimate Repair, Gliss

Τα πολύ ταλαιπωρημένα μαλλιά χάνουν Κερατίνη, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η δομή της τρίχας. Χρειάζεται εντατική επανορθωτική φροντίδα που αναπληρώνει τη χαμένη Κερατίνη. Η κρεμώδης-αφρώδης φόρμουλα με 3 x ΥΓΡΗ ΚΕΡΑΤΙΝΗ επανορθώνει με ακρίβεια τις φθορές και αναδομεί τη δομή της τρίχας.

Resistance Force Architecte Bain Σαμπουάν Αναδόμησης, Kérastase

Resistance Force Architecte Bain Σαμπουάν Αναδόμησης, Kérastase

Το σαμπουάν Bain Force Architecte είναι ειδικά σχεδιασμένο για αδύναμα και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Αναδομεί την τρίχα από το εσωτερικό και προστατεύει τα μαλλιά από επιπλέον φθορά, ενώ είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση.

Keratin Repair Shampoo, Apivita

Keratin Repair Shampoo, Apivita

Το απαλό, κρεμώδες σαμπουάν καθαρίζει απαλά με απόλυτο σεβασμό προς το τριχωτό, χάρη σε ήπιους καθαριστικούς παράγοντες χωρίς θεικά άλατα. Θρέφει & ενδυναμώνει την τρίχα χάρη στο μέλι που είναι ενθυλακωμένο σε λιποσώματα. Βοηθάει στην επανόρθωση των κατεστραμμένων μαλλιών, ελέγχει το φριζάρισμα και προλαμβάνει την ψαλίδα, χάρη στη φυτική κερατίνη. Προσφέρει ενυδάτωση & απαλότητα, εμπλουτισμένο με πανθενόλη και έλαιο μικροφύκους.

Ερατώ Σαμπουάν Επανόρθωσης & Ενυδάτωσης, Fresh Line

Ερατώ Σαμπουάν Επανόρθωσης & Ενυδάτωσης, Fresh Line

Εμπλουτισμένο με ελληνικό, βιολογικό ελαιόλαδο και αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου που ενυδατώνουν και αναδομούν τα κατεστραμμένα μαλλιά, αυτό το σαμπουάν περιέχει με ήπιους καθαριστικούς παράγοντες που προσφέρουν λάμψη και όγκο.

Elvive Bond Repair Shampoo, L'Oréal Paris

Elvive Bond Repair Shampoo, L'Oréal Paris

Σαμπουάν χωρίς θειϊκά άλατα που αποτελεί το δεύτερο βήμα της ολοκληρωμένης ρουτίνας περιποίησης μαλλιών Elvive Bond Repair. Για πρώτη φορά, η επαναστατική μας φόρμουλα ενισχυμένη με σύμπλεγμα Κιτρικού Οξέως στοχεύει στα φθαρμένα μαλλιά. Τα μαλλιά αποκτούν τη χαμένη τους δύναμη.

Absolut Repair Molecular Σαμπουαν Μοριακης Επανορθωσης, L'Oréal professionnel

Absolut Repair Molecular Σαμπουαν Μοριακης Επανορθωσης, L'Oréal professionnel

Το Absolut Repair Molecular Σαμπουάν με πεπτιδικούς δεσμούς + 5 αμινοξέα, επανορθώνει τη μοριακή δομή των μαλλιών. Τα μαλλιά είναι πιο δυνατά με πλούσια θρέψη, βελτιωμένη ελαστικότητα, κίνηση, και 86% περισσότερη απαλότητα.

Ultimate Repair Shampoo, Wella Professionals

Ultimate Repair Shampoo, Wella Professionals

Σαμπουάν που προσφέρει βαθύ καθαρισμό και αναδομεί αποτελεσματικά τα κατεστραμμένα μαλλιά, αποβάλλοντας τα μεταλλικά στοιχεία. Πατενταρισμένη τεχνολογία με AHA και Ωμέγα-9 για την ενίσχυση και αναδόμηση της τρίχας εσωτερικά και εξωτερικά.

Chromacare System Silk Repair Shampoo, Lorvenn

Chromacare System Silk Repair Shampoo, Lorvenn

Εξελιγμένη φόρμουλα εμπλουτισμένη με πρωτεΐνη φυσικού μεταξιού, πλούσια σε αμινοξέα, και προβιταμίνη Β5 για θρέψη και λάμψη. Τα μοναδικά συστατικά συμβάλλουν στην υγεία των ταλαιπωρημένων μαλλιών αλλά και του δέρματος του κεφαλιού. Τα μαλλιά ανακτούν τη φυσική τους λάμψη, αντοχή και ελαστικότητα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i