5 hair tips που ακολουθούν πιστά οι γυναίκες με τα πιο λαμπερά και υγιή μαλλιά

Επιπλέον, αυτά τα hair tips θα σε βοηθήσουν να μακρύνεις τα μαλλιά σου.

hair Splash News / Ideal Image

Όμορφα, δυνατά και λαμπερά μαλλιά. Όλες τα θέλουμε. Και τα παρακάτω hair tips θα κάνουν την επιθυμία μας πραγματικότητα!

Υπάρχουν γυναίκες που έχουν από τη φύση τους πολύ μακριά, υγιή και πλούσια μαλλιά και άλλες που προσπαθούν χρόνια να μακρύνουν και να ενδυναμώσουν τα δικά τους, με πολύ κόπο και πολλές φορές χωρίς αποτέλεσμα.

Κι ενώ είναι γεγονός ότι πρωταρχικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία παίζουν τα γονίδια, είναι εξίσου αλήθεια ότι και οι δικές μας (καλές) συνήθειες συμβάλλουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ναι, υπάρχουν μερικά hair tips καλό είναι να ακολουθούνται πιστά για να ωφελήσουν τα μαλλιά σου, ιδίως αν είναι αδύναμα και ταλαιπωρημένα.

Εντωμεταξύ, αυτά τα hair tips είναι καλό να τα ακολουθείς και εσύ που έχεις ήδη υγιή μαλλιά καθώς, συν Αθηνά και χείρα κίνει. Με λίγα λόγια, μπορεί να έχεις από τη φύση σου όμορφα μαλλιά, αλλά με λίγη παραπάνω φροντίδα μπορείς να δεις ακόμα πιο θεαματικά αποτελέσματα - καθώς και να τα διατηρήσεις υγιή.

10 σαμπουάν αναδόμησης για τα ταλαιπωρημένα, θαμπά μαλλιά που χρειάζονται θρέψη

5 hair hacks

#1. Απόφυγε τη συνεχόμενη χρήση εργαλείων styling που λειτουργούν με θερμότητα, όπως το ισιωτικό ή το ψαλίδι για μπούκλες και το πιστολάκι, καθώς δημιουργείται εύκολα ψαλίδα στις άκρες με αποτέλεσμα τα μαλλιά να σπάνε ή να δείχνουν θαμπά και άτονα.

Δες πώς μπορείς να κάνεις εναλλακτικά χτενίσματα χωρίς τη χρήση θερμότητας και, όποτε μπορείς, άφηνε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά, χωρίς τη χρήση σεσουάρ. Αν, παρ' όλα αυτά, δεν μπορείς να αποφύγεις τη χρήση τους, τότε χρησιμοποίησε οπωσδήποτε κρέμες για προστασία από τη θερμότητα και περιόρισε τη χρήση των θερμαντικών εργαλείων στο απολύτως απαραίτητο.

#2. Κάνε συχνές επισκέψεις στον κομμωτή σου για να "τριμάρεις" τις άκρες των μαλλιών σου από την ψαλίδα. Ακόμα όμως και αν ανήκεις στις τυχερές που τα μαλλιά σου δεν πιάνουν εύκολα ψαλίδα, καλό είναι να πηγαίνεις κομμωτήριο για ένα κούρεμα ή/και περιποίηση όσο πιο συχνά  μπορείς, καθώς με αυτόν τον τρόπο συντηρείς τη μακριά κόμη σου.

Αυτές είναι οι μοναδικές συμβουλές περιποίησης για λαμπερή επιδερμίδα

#3. Χρησιμοποίησε τα σωστά προϊόντα περιποίησης μαλλιών, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες σου. Επειδή πολλές πέφτουν στην παγίδα και δεν επιλέγουν με προσοχή τα σωστά σαμπουάν, κρέμες και μάσκες μαλλιών, σου προτείνουμε να συμβουλευτείς τον κομμωτή σου ή και έναν δερματολόγο.

Αυτοί θα εξετάσουν τις μοναδικές ανάγκες σου και θα σου προτείνουν τα κατάλληλα προϊόντα για σένα και τα μαλλιά σου. Και φυσικά, είναι πολύ σημαντικό να μείνεις πιστή στη συχνή χρήση και εφαρμογή τους.

#4. Δώσε προσοχή στο πώς βουρτσίζεις τα μαλλιά σου. Πρέπει να τα χτενίζεις με απαλές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω. Απόφυγε να το κάνεις όταν είναι βρεγμένα, καθώς σπάνε ακόμα πιο εύκολα ενώ αν θες οπωσδήποτε να το κάνεις μετά το λούσιμο, προτίμησε μια χτένα με αραιά δόντια.

#5. Προσοχή στο καθημερινό λούσιμο. Μπορεί να μην το πιστεύεις, αλλά το καθημερινό λούσιμο, ιδίως όταν γίνεται με λάθος σαμπουάν, ταλαιπωρεί τα μαλλιά και αφαιρεί όλα τα απαραίτητα έλαια που υπάρχουν φυσικά στις ρίζες της τρίχας. Προτίμησε να λούζεσαι 2-3 φορές την εβδομάδα και αν νιώθεις ότι στο ενδιάμεσο λαδώνουν εύκολα, χρησιμοποίησε ένα dry shampoo.

Εσύ γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το dry shampoo;

Shape tip: Προτίμησε να κοιμάσαι σε μεταξωτές μαξιλαροθήκες, που προστατεύουν τα μαλλιά από την αναπόφευκτη τριβή, που τα ηλεκτρίζει και τα ταλαιπωρεί. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i