5 θεραπείες νυχιών για να τα διατηρείς δυνατά και υγιή

Οι θεραπείες νυχιών (ή nail serums / treatments) είναι must - καιρός να τις βάλεις στην καθημερινότητά σου.

nails iStock

Τα εύθραυστα ή αδύναμα νύχια που σπάνε εύκολα, είναι το πιο συχνό issue που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες. Οι λόγοι που μπορούν να τα κάνουν πιο αδύναμα είναι πολλοί, με κυριότερους το συχνό πλύσιμο των χεριών και την επαφή με το νερό αλλά και τη μη ισορροπημένη διατροφή και την έλλειψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων από τον οργανισμό. Επιπλέον, έρευνες έχουν δείξει ότι και τα συνεχόμενα μανικιούρ (ημιμόνιμα ή απλά) ενδέχεται να προκαλέσουν αδυναμία στα νύχια αν επαναλαμβάνονται χωρίς κανένα απολύτως διάλειμμα. 

Αν αντιμετωπίζεις θέμα με τα νύχια σου και παρατηρείς ότι σπάνε ή ραγίζουν με το παραμικρό, σου προτείνουμε να βάλεις άμεσα στην καθημερινή σου φροντίδα τις θεραπείες νυχιών (nail treatments / serums). Πρόκειται για βερνίκια που έχουν, συνήθως, διάφανο χρώμα και περιέχουν βιταμίνες και άλλα στοιχεία που σκληραίνουν τα νύχια, εάν τα εφαρμόζεις εντατικά και με συνέπεια.

Tonal Mannequin Mani: Η Margot Robbie με μανικιούρ στο χρώμα του δέρματος - ό,τι πιο κομψό είδαμε σήμερα

Η εφαρμογή τους είναι, ευτυχώς, πολύ απλή και γρήγορη αφού το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απλώνεις τη θεραπεία κάθε μέρα στα (άβαφα) νύχια σου.

Προσοχή όμως: Προτείνουμε να αφήνεις 3-4 μέρες τα νύχια σου εντελώς άβαφα, και στη συνέχεια να τα περνάς με μια θεραπεία νυχιών την οποία θα ανανεώνεις κάθε δύο με τρεις μέρες και θα αφήσεις στα νύχια σου για τουλάχιστον δέκα μέρες.

Στα καταστήματα καλλυντικών θα βρεις πολλές τέτοιες θεραπείες νυχιών που έχουν επαγγελματικό αποτέλεσμα και κάνουν τα νύχια σούπερ δυνατά, ενώ δεν κοστίζουν μια περιουσία. Για την ακρίβεια, η τιμή τους δεν ξεπερνά συνήθως τα 10 ευρώ, μια τιμή που μπορεί να σου φαίνεται αρχικά λίγο τσιμπημένη, όμως αξίζει απόλυτα αν σκεφτείς τη δουλειά που κάνουν στα νύχια σου. Επιπλέον, διαρκούν για πολύ καιρό, επομένως σίγουρα θα κάνεις απόσβεση.

5 απίθανοι λόγοι για τους οποίους εμφανίζεις σπυράκια στο πρόσωπο

Δες τις 5 πιο αγαπημένες μας θεραπείες νυχιών

Treat Love & Color 03 Sheers To You, Essie

Treat Love & Color 03 Sheers To You, Essie

Πιο δυνατά νύχια σε μόλις 1 εβδομάδα. 60% λιγότερο ξεφλούδισμα και 35% λιγότερο σπάσιμο με σύνθεση που "αναπνέει" με εκχυλίσματα κολλαγόνου & καμέλιας, αυτό το ημιδιάφανο ροζ με γλυκιά ίριδα αποτελεί την ιδανική λύση για ενδυνάμωση και χρώμα σε ένα βήμα. Δεν χρειάζεται βάση ή top coat.

Repair Mode™ nail serum, OPI

Repair Mode™ nail serum, OPI

Ο πρώτος ορός νυχιών που δημιουργεί δεσμούς στο εσωτερικό του νυχιού με την κατοχυρωμένη τεχνολογία Ulti-Plex™ που αποκαθιστά σε βάθος το 99% της κερατίνης* με αποτέλεσμα 4 φορές πιο δυνατά νύχια σε μόλις 6 ημέρες. Η κατοχυρωμένη τεχνολογία Ulti-Plex™ βιομιμείται την πρωτεϊνική δομή του φυσικού νυχιού για την αποκατάσταση του από το εσωτερικό του.

The Extreme Nail Hardener, Essence

The Extreme Nail Hardener, Essence

Αυτό το σκληρυντικό νυχιών χαρίζει αισθητά πιο δυνατά, πιο σκληρά νύχια, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σαν βάση είτε μόνο του σαν ένα διαφανές βερνίκι νυχιών με γυαλιστερό φινίρισμα. Συνιστάται να εφαρμόζεται 2 φορές την εβδομάδα σαν θεραπεία για μαλακά νύχια που είναι επιρρεπή στο να σπάνε ή να ξεφλουδίζουν.

Silver Conditioner, Yokaba

Silver Conditioner, Yokaba

Θεραπεία νυχιών με σωματίδια ασημιού που διεισδύουν στη δομή της πλάκας των νυχιών, την αναδομούν, την αναπλάθουν και διεγείρουν την ανάπτυξη των νυχιών. Το ασήμι έχει αντιμυκητιακές, αντιικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Σφραγίζει τις μικροκοιλότητες στην πλάκα του νυχιού, σκληρύνοντάς το και ενυδατώνοντάς το σε βάθος. Το προστατεύει τέλεια και εξαλείφει τις ατέλειες και επιπλέον προστατεύει την πλάκα των νυχιών από την τριβή και τις βλαβερές επιδράσεις εξωτερικών παραγόντων χάρη στο περιεχόμενο των φίλτρων UV

Nail Recovery, KIKO MILANO

Nail Recovery, KIKO MILANO

Ορός νυχιών για εφαρμογή πριν και μετά το μανικιούρ με μαργαριταρένιες λευκές σφαίρες. Ιδανικό για θρέψη εξασθενημένων νυχιών και της επιδερμίδας. H αποκλειστική του φόρμουλα με βάση το νερό ενυδατώνει σε βάθος τα νύχια και τα αφήνει φρέσκα και λαμπερά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i